Szegedi hírek

2022.03.25. 09:45

Nem kapott cigit, már ütött is a volt ketrecharcos

A Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség vádat emelt azzal a fiatal férfival szemben, aki a 2020. októberének egyik éjjelén Szeged belvárosában bántalmazott súlyosan egy járókelőt.

delmagyar.hu

Illusztráció: Kuklis István

A korábban küzdősportot versenyszerűen űző vádlott és három ismerőse alkoholt fogyasztva szórakoztak a városban, majd 23 óra körül az egyik belvárosi utcán egymást lökdösve hangoskodtak. A velük szemben a járdán hazafelé tartó sértett megpróbálta kikerülni a társaságot, azonban épphogy elhaladt mellettük, a vádlott utána nyúlt, megütögette a hátát, majd a felé visszaforduló férfitól cigarettát kért. 

 

A sértettnél nem volt cigaretta, amit közölt is a vádlottal, aki erre fenyegetően közel lépett hozzá, majd hirtelen ököllel, az állán úgy megütötte a férfit, hogy eszméletét vesztette és összeesett.

A vádlottat a barátai megpróbálták visszafogni, illetve a sértettől elhúzni, azonban ő ennek ellenére többször a fején újra megütötte valamint meg is rúgta a földön fekvő, és eszméletlensége miatt védekezni képtelen sértettet, akit ezután magára hagyott. A sértettnek később más járókelők siettek a segítségére.

 

A sértett az eset következtében súlyos sérüléseket szenvedett el, s csak a véletlennek köszönhetően nem alakult ki nála életveszélyes sérülés.

 

A főügyészség a vádlottal szemben életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérete miatt emelt vádat.

A férfi bűnösségéről a Szegedi Törvényszék fog dönteni. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!