Szeged

2022.03.08. 19:59

Németh Szilárd: a legfontosabb, hogy kimaradjunk a háborúból

Jelenleg az a legfontosabb, hogy Magyarország kimaradjon az Ukrajnában zajló háborúból, a kormány folyamatosan dolgozik ezen is – mondta kedden, egy szegedi lakossági fórumon a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára. Németh Szilárd Bartók Csabával, a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselőjelöltjével tartott rendezvényen arról is beszélt, hogy a rezsicsökkentés addig marad, amíg Orbán Viktor a miniszterelnök.

Suki Zoltán

Szeged 2022.03.08. Gál Ferenc főiskola Németh Szilárd államtitkár fóruma Képen: Fotó: Török János TJ DM délmagyar

– A gazdasági szakadékba zuhant ország helyzetével, a koronavírus-járvánnyal, a magas rezsivel, a migrációval, most pedig az Ukrajnában zajló háború miatti állapotokkal szemben is védekeznie kellett Magyarországnak az elmúlt 12 évben – mondta kedden egy szegedi lakossági fórumon a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselőjelöltje.

Bartók Csaba Németh Szilárddal, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkárával tartott rendezvényen azt is elmondta, hogy szerinte minden komoly veszéllyel szemben jól védekezett a kormány. Hozzátette, hogy ezeket az eredményeket az április 3-i választáson lehet megvédeni, mert a baloldal ezeket semmissé tenné.

– Meg kellett küzdeni az elmúlt 12 év alatt, hogy Magyarország újra erős, virágzó ország legyen – ezt már a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára mondta.

Németh Szilárd szerint magyar válságkezelés sikere az volt, hogy a kormány össze tudott fogni a magyar emberekkel, és a lényeges kérdésekben kikérte az állampolgárok véleményét.

Hozzátette, hogy felszámolták a devizahiteleket és megteremtették a munka alapú társadalmat.

– Az adócsökkentésekkel, a családi adózás megteremtésével pedig sikerült elérni, hogy a gyermekvállalás ne teher, hanem előny legyen – közölte az államtitkár.

Felhívta a figyelmet arra is, jelenleg a legfontosabb, hogy Magyarország kimaradjon az Ukrajnában zajló háborúból, és a kormány folyamatosan dolgozik is ezen.

A Délmagyarország rezsicsökkentéssel kapcsolatos kérdésére pedig azt válaszolta, hogy ha nyer a Fidesz-KDNP az április 3-i választáson, és amíg Orbán Viktor a miniszterelnök, addig biztosan megmaradnak a kedvező lakossági energiaárak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!