Vezető hírek

2022.03.08. 14:11

Rablás és drog miatt került a körözési toplistára

Jelenleg csak egy Csongrád-­Csanád megyei bűnöző található az Országos Rendőr-főkapitányság körözési toplistáján. Horváth Attila Patrik ellen két körözést is kiadtak: egyet rablás, egyet pedig kábítószer-birtoklás miatt.

Illusztráció: Horváth Balázs / MW

Fotó: Horváth Balázs

Megint frissítette körözési top­­listáját az Országos Rend­őr-főkapitányság. Az 50 legkeresettebb hazai bűnözőt fel­­soroló oldalon már csak egy Csongrád-Csanád megyei férfi szerepel, de őt már korábban is keresték. Horváth Attila Patrik ellen két elfogatóparancsot is adott ki a Szegedi Járásbíróság. Az elsőt még 2014-ben rablás miatt, a másodikat pedig egy évvel később, kábítószer birtoklásáért. 

 

 

A top 50 magyarországi bű­­nöző listáján korábban szerepelt egy szegedi nő és három férfi is, de ők valamiért lekerültek. Valószínűleg elkapták őket, mert lekerültek a „sima” körözési listáról is. 

 

 

Érdekesség, hogy lekerült az 50-es listáról Yao Gaopeng is, de ő ennek ellenére még szerepel a nyilvántartásban. A kínai férfit emberölés miatt jogerősen elítélték, de hazamenekült, és mivel Kínával nincs kiadatási egyezményünk, nem hozták Magyarországra. A férfi 2015-ben ölt meg egy fiatal prostituáltat a budapesti Akácfa utcában. 

 

Jelenleg csak egyetlen Csongrád-Csanád megyei van a körözési toplistán. Fotó: Police.hu

A listán egyébként továbbra is leginkább csalók vagy valamilyen kábítószerrel kapcsolatos bűncselekményt elkövetők szerepelnek. Az is érdekes adat, hogy tavaly még körülbelül ki­­­­lencezer embert kerestek el­­fogatóparancs alapján, ma pedig már 13 ezret. Ebből pedig 107 el­fogatóparancsot a Szeged Rend­őrkapitányság, kilencet a hódmezővásárhelyi, hatot a makói, kettőt a csongrádi, egyet pedig a szentesi rendőrkapitányság adott ki. Ők egyébként egy kínai nőt szeretnének megtalálni, akit rongálás miatt keresnek. A kisteleki rendőrök azonban jelenleg nem köröznek senkit sem. 

 

 

Visszatérve a top 50-es bű­­nöző listájára: több szempont alapján válogatták össze az öt­­ven embert, aki oda bekerülhet. Például hogy legalább öttől tíz évig terjedő büntetéssel fenyegetett bűncselekmény miatt keresik, vagy már jogerősen el­­ítélték, csak nem vonult börtön­­be, esetleg különös, többszörös vagy erőszakos többszörös visszaesőnek minősül. 

 

 

A listán azt is feltüntették, ha fegyveres bűnöző vagy különösen veszélyes a keresett ember. Előbbit egy piros pisztoly, utóbbit egy felkiáltójel jelzi. A rendőrségi honlapon továbbra is él a „Felismeri? Tegyen bejelentést!” gomb, amelynek segítségével névtelenül lehet szólni a rendőröknek, ha valaki látta va­­lamelyik bűnözőt. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!