Vezető hírek

2022.03.19. 21:05

Simán nyert a Szedeák a Pécs ellen - Galéria

Ismét átlépte a száz pontot, győzelmével pedig biztosan a középházban folytatja a Naturtex-SZTE-Szedeák.

Vajgely Pál

Fotó: Kuklis István

Fotó: Kuklis István

Balogh Szilárd nem tudta vállalni a játékot a Pécs ellen a szegedi kerettagok közül: a héten betegségekkel küzdő szegediek közül mindenki más azonban ott volt, nem úgy a vendégeknél, ahol két légiós, Donaldson és Brkics is hiányzott.

 

Az első komolyabb különbség a kilencedik percben alakult ki, amikor Persons közelije után átlépte a tíz pontot a Szedeák előnye, 29–18. Innen kontrollálta a meccset a Naturtex, amely olykor már a húszpontos vezetésért is támadott. A nagyszünetre a hatvan pontot is elérték a Tisza-partiak, a vendégek ugyan Illés és Carpenter kosaraival próbálták tartani magukat, de tíz ponton belülre nem tudtak feljönni - magabiztosan játszott a Szedeák.

 

A folytatás sem hozott nagyban különböző játékot, a húsz pont ugyan nem lett meg, de nagy izgalmat nem éltek át a kilátogató nézők, a Szedeák továbbra is kontrollálta a meccset. Olyakor igen laza játék jellemezte a találkozót, amely nem elsősorban a védekezésről szólt egyik oldalon sem. A negyedik negyed elején aztán kétszer is tízen belülre jött a Pécs, de ekkor futott egy 8–0-át a Szedeák, Cook és Kerpel-Fronius Balázs is bedobott egy-egy triplát, ezzel pedig lezárta a meccset - a századik pont Personsé lett, és mivel Keller is bedobott egy ziccert, minden pályára lépő szegedi szerzett pontot.

 

Sikerével a Szedeák biztosan a középházban folytatatja az alapszakaszt követően, azaz a továbbiakban küzdhet majd a rájátszást érő helyek valamelyikének eléréésért.

 

Naturtex-SZTE-Szedeák–Pécs 106–95 (33–22, 27–26 22–20, 24–27)
Tippmix férfi kosárlabda NB I./A csoport, 25. forduló. Szeged, újszegedi sportcsarnok, 1200 néző. Vezette: Mészáros, Söjtöry, Makrai.
Naturtex-SZTE-Szedeák: Persons 26/3, Polányi 6/6, Cook 14/3, Bognár 15/3, Alston 17. Cserék: Davis 16/6, Keller 2, Kerpel-Fronius 7/3, Szatmári 3. Vezetőedző: Simándi Árpád.
Pécs: Haynes-Jones 29/18, Illés 18/6, Carpenter 11/3, Ivosev 18, Kalmár 2. Cserék: Popadic, Bíró 15/3, Goldring 2, Futó, Farkas.Vezetőedző: Andrija Csirics.

Simándi Árpád: – Sok problémánk volt a héten, nem tudtunk rendesen edzeni, de a lényeg a győzelem volt ma, ehhez gratulálok a srácoknak! Ahhoz, hogy a play-offba bejussunk, ennél jobb játék kell támadásban és védekezésben is. Hiába dobtunk százhat pontot, nem volt olyan kollektív a támadójátékunk, mint amit szeretnénk. A Pécsnek sok veszíteni valója nem volt a mai mérkőzésen, de jobban kell védekeznünk ahhoz, ha komolyabb célokat akarunk elérni. A legfontosabb a győzelem volt, így biztosan bent vagyunk a középházban, innentől dolgoznunk kell tovább azon, hogy még jobbak legyünk. Sok sikert kívánok a Pécsnek a bent maradáshoz és a play-out elkerüléséhez!

 

Polányi Kristóf: – Annak ellenére, hogy végig vezettünk, nehéz mérkőzés volt. Egész héten nehézségeink voltak, nem volt elég játékosunk az edzéseken, de nyertünk, és ez a lényeg. A védekezésünk hagyott kívánni valót maga után, és a csapatjátékunkon is javíthatunk, de szerencsére akadtak jó egyéni teljesítmények, így sikerült nyernünk. További sok sikert kívánok a Pécsnek!

Andrija Csirics: – Pontosan tudom, milyen nehéz Szegeden játszani. Két kezdőjátékosunk hiányzott ma, egy harmadik pedig családi problémákkal küzd, persze ez nem kifogás. Egy kicsit sikerült felrázni a csapatomat, mégha fáradtan is mozogtunk néha védekezésben, de más ritmusban játszottunk, mint a legutóbbi két mérkőzésünkön. Nagyon fontos meccs jön most a Paks ellen, erre koncentrálunk, a Szegednek pedig gratulálok és sok sikert kívánok!

Illés Máté: – Gratulálok a Szegednek! Voltak jobb periódusaink, de sajnos amikor megközelítettük őket, elhagytak az energiánk minket. Küzdöttünk, mindenki beleadott mindent, a védekezésben azonban voltak hibáink. Fontos mérkőzések következnek, kielemezzük a mai találkozót. Minden hátralévő meccs élet-halál számunkra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!