Vezető hírek

2022.03.16. 07:00

Több százan próbáltak illegálisan belépni

Országszerte 206 határsértőt tartóztattak fel a rendőrök hétfőn, ebből 130 migránst Csongrád-Csanád megyében fogtak el, Szeged, Röszke, Ásotthalom, Mórahalom, Szatymaz, Balástya és Ruzsa területén – olvasható a rendőrség beszámolójában. Emellett hétfőn Bács-Kiskun és Csongrád-Csanád megyében 92 személyt akadályoztak meg az egyenruhások abban, hogy illegálisan Magyarország területére lépjenek.

K. A. R.

Két nap alatt 250 határsértőt tartóztattak fel megyénkben az egyenruhások. Archív Fotó: Karnok Csaba

Fotó: Karnok Csaba

Kedden újabb csoportok érkeztek megyénkbe. A police.hu-n közzétett adatok szerint délutánig 120 illegális migránst tartóztattak fel Ásotthalom, Mórahalom, Domaszék, Öttömös és Szeged-Gyálarét területén. Az elfogott határsértők egy része embercsempészek segítségével jutott be az országba, nemzeti ünnepünkön ugyanis Domaszéknél és Mórahalomnál is embercsempészekre bukkantak, ellenük eljárás indult. Mint ismert, az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő, míg a bűncselekmény szervezője vagy irányítója tíz évtől húsz évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható. 

 

A hétfőn és kedden feltartóztatott illegális migránsok az ellenőrzés során szír, marokkói, líbiai, afgán, iraki, tunéziai, pakisztáni, palesztin és török állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni. A rendőrök a jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!