Köszöntötték a 800 ezredik ügyfelet Vásárhelyen

2022.03.03. 17:39

Ünnepség várta a kormányablakban

A 800 ezredik ügyfelet köszöntötte Juhász Tünde kormánymegbízott és Lázár János országgyűlési képviselő csütörtökön délután, a hódmezővásárhelyi járási hivatalban. Ságodiné Samu Edit az édesapja ügyét intézte, nem sejtette, hogy ünnepi fogadtatásban lesz része.

Kovács Erika

Ságodiné Samu Edit Lázár Jánostól virágcsokrot kapott, Juhász Tünde pedig egy emléklapot adott át a 800 ezredik ügyfélnek. Fotó: Kovács Erika

A járásban két kormányablak működik, Hódmezővásárhelyen és Mindszenten. A megnyitásuk óta 800 000 ügyfelet szolgáltak ki. Juhász Tünde elmondta, a járási kormányablakok ügyfélszáma a megyei átlaghoz képest is magasabb.

 

– A vásárhelyi kormányablak emellett országosan is egyedülálló. A klasszikus, kormányablakban intézhető ügyek mellett jelen van a foglalkoztatási-, földhivatali ügyintézés és teljes skálájával a családtámogatás, egészségbiztosítás és a nyugdíjfolyósítás is. 2018 januárja óta az adóhatósági ügyfélszolgálat is itt található. A hódmezővásárhelyi kormányablakban 2500-féle ügyet lehet intézni, ebből 500-at elektronikusan is – sorolta Juhász Tünde. 

 

Hangsúlyozta, a kormányablakok létjogosultságát az elmúlt évek igazolták.

 

Lázár János kiemelte, tízéves munka eredménye, hogy a kormányhivatal itt tart.

 

– 198 járásra osztottuk az országot és azt vállaltuk, hogy lehetővé tesszük, hogy egy-egy járásban mindent elintézhessenek a választópolgárok. A hódmezővásárhelyi kormányablaknál néhány perc a várakozási idő, az ügyintézés átlagosan 10 perc, ami az országos átlagot messze meghaladja. A vásárhelyi hivatal jól dolgozik, a vásárhelyi tisztviselők kimagaslóan jó teljesítményt nyújtanak – fogalmazott Lázár János. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!