110 kilométer szalag

K. A. R.

Idén is nemzeti színű szalaggal zárják le az urnákat. Szalagból 110, zsinórból 55 kilométernyire van szükség. Archív fotó: Löffler Péter/MW

110 kilométer nemzeti színű szalagot kapnak az urnák lezárásához hazánkban a szavazókörök – derült ki Nagy Attila, a Nemzeti Választási Iroda el­­nökének beszámolójából. 

 

El­­árulta, 55 kilométer nemzeti színű zsinórt is küldenek, míg az első választók nemzeti színű kitűzőt kapnak ajándékba va­­sárnap az országgyűlési vá­­lasztáson

 

.A szavazatszámláló bizottságok összesen 165 ezer golyóstollat kapnak, a tagok csak a hivatalos íróeszközt használhatják, és a fülkékben is elhelyeznek egyet-egyet a voksoláshoz, de a választók a sajátjukat is használhatják április 3-án. 
 

 

A szavazólapokat, a jegyző­könyveket és a borítékokat 1989 óta az ÁNY Biztonsági Nyomda, illetve jogelődje, az Állami Nyomda nyomtatja. Idén a szavazólapok területe összesen mintegy 1,65 millió négyzetméter, hosszában egymás után rakva ezek hossza 8000 kilométer. A szavazólapok súlya összesen mintegy 140 tonna. 
 

 

A szavazólapok mellé mintegy 7,7 millió borítékot csoma­golnak, ezek alapterülete össze­­sen 523 négyzetkilométer, ami megközelíti Budapest alap­­területét, ami körülbelül 525 négyzetkilométer. 
 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!