Megújul a belgyógyászati tömb

2022.04.01. 20:30

1,5 milliárdot költenek kórház felújításra Szentesen

Elindult a belgyógyászati tömb és a hozzá kapcsolódó helyiségek teljes körű renoválása a szentesi kórházban, a felújításhoz a kormány másfél milliárd forinttal járult hozzá. A részleg modernizálása várhatóan nyár közepére készül el, azt követően a tervek szerint az intenzív osztály renoválásához látnak hozzá.

Majzik Attila

Most még bontanak, de nemsokára az építés következik a belgyógyászaton. Fotó: Kárpáti Lajos

Gyakran kaptunk visszajelzéseket arról, hogy milyen állapotban van ez az osztály, ezért kifejezetten örülök, hogy a kormány másfél milliárd forintos támogatásával most sikerül ezt az egész épületegyüttest felújítani. Nagyon régóta várt már erre a lehetőségre ez a kórházi épület, ami a felújítás után még jobban szolgálja a térség betegeinek a gyógyulását. Néhány hónap múlva, aki erre jár, az egy teljesen komfortos osztállyal találkozik, ahol adottak lesznek a biztonságos beteg­gyógyítás feltételei – számolt be Farkas Sándor miniszterhelyettes, a térség Fidesz–KDNP-s országgyűlési képviselőjelöltje. 
 

A belgyógyászati tömb és a hozzá kapcsolódó helyiségek teljes körű felújítása március 21-én kezdődött meg a Dr. Bu­­gyi István Kórházban. A munkák során szinte csak a fő falak maradnak érintetlenek az osztály épületében: összesen huszonkét új, két-három ágyas kórtermet alakítanak ki, vagyis egy korszerű, a 21. századi kö­vetelményeknek megfelelő rész­­leget kap az intézmény. 
 

Régen várt nagy segítség ez az egész kórház számára. A belgyógyászat az egyik leg­régebbi épületünk, amely min­­den egyes szerkezetével, nyílászáróival, közműveivel együtt teljesen ki lesz cserélve. Huszonkét kórterem készül ötvenkét ággyal, ezek egytől egyig komfortosak lesznek. A betegektől még egy kis türelmet kérünk, nemsokára egy teljesen megújult osztályon gyógyulhatnak tovább – tájékoztatott Kalmár Mihály, a kórház intézményvezetője. 

Most még bontanak, de nemsokára az építés következik a belgyógyászaton. Fotó: Kárpáti Lajos


 

Jelenleg a bontási munkák zajlanak, de már megkezdték a légtechnikai vezetékek kiépítését is, az építési feladatokat a jövő héten kezdik meg. 
 

A belgyógyászati tömb felújítása egy 800 négyzetméteres területet érint, az osztály átalakítása várhatóan nyár közepére készül el. Ezt követően az intenzív osztály renoválásához látnak neki a kivitelezők, ott 750 négyzetméteren végeznek majd felújításokat. 
 

Összesen 800 négyzetméteres területet érintenek a mostani munkák – hangzott el a bejáráson. Fotó: Kárpáti Lajos

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!