Magyarcsanád

2022.04.08. 18:59

A mobil nem csak szelfizésre jó

Szabó Imre

Mobillal nem csak szelfizni lehet – ez a címe, egyben a mottója egy magyarcsanádi születésű középiskolás, Radnai Fanni Abigél első fotókiállításának, amely péntek délután nyílt meg a szülőfaluja művelődési házában. A kiállított fényképek természetfotók, növényeket és állatokat ábrázolnak egy-egy érdekes pillanatban vagy különleges nézőpontból – és valóban okostelefonnal készültek. 

 

Fanni a Délmagyarországnak azt mondta, 12 évesen, kíváncsiságból kezdett fotózni. A képek kedvéért külön nem utazott sehová, a helyszínek hétköznapiak, igaz, a család az elmúlt pár évben sokat költözött: éltek Magyarcsanádon, Makón, a szerbiai Szabadkán és Tiszaszigeten is, ahol jelenleg laknak.A kiállító augusztusban lesz 16 éves, a Tömörkény István nevét viselő szegedi művészeti gimnáziumban tanul – de ének-zene szakon. 

 

Fotó: Szabó Imre

 

A tárlatot megnyitó Farkas Jánosné, Magyarcsanád nyugalmazott polgármestere többek között arról beszélt, hogy a tinédzser lány mennyire sokoldalú. Amikor eldöntötte például, hogy zenei szakra jelentkezik, miközben a fotózás, a rajzolás, az írás sőt az angol is erőssége, szüleit azzal győzte meg, hogy mindössze fél év alatt megtanult zongorázni. Hogy a fotózás számára hobbi marad, vagy valami komolyabb is lesz belőle, egyelőre még maga sem tudja. Az biztos, hogy készül fényképezőgépet vásárolni, és már töri a fejét azon, hogyan készítsen portrékat. Fanni elárulta, a legnagyobb kaland eddig egy hattyút ábrázoló fotó elkészítése volt számára. A madár ugyanis rátámadt a felvétel elkészítése után. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!