Vezető hírek

2022.04.23. 19:08

A Pick Szeged fordulatos mérkőzésen nem jutott kupadöntőbe a Telekom Veszprém ellen

Városi derbit rendeznek a fináléban, miután a Fejér-B.Á.L. Veszprém és a Telekom Veszprém is 30–27-re nyert a férfi kézilabda magyar kupa idei elődöntőjében. Előbbi a Budakalászt, utóbbi a Pick Szegedet győzte le a győri Audi Arénában.

Becsei Dávid

20220423 Veszprém Szeged kézilabda magyar kupa Nemzeti Sport Török Attila

Fotó: Török Attila

Pick Szeged–Telekom Veszprém 27–30 (17–15)
Férfi kézilabda, magyar kupa, elődöntő. Győr, Audi Aréna, 4000 néző. Vezette: Horváth P., Marton.
Pick Szeged: Mikler – Sostaric 2, Tönnesen 2, Gaber 1, Mackovsek, Henigman, Bombac 3. Csere: Alilovic (kapus), Frimmel 2, ROSTA 2, Radivojevics 1/1, GARCIANDÍA 4, BODÓ 7, Blonz 2/2, Martins 1. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Telekom Veszprém: Corrales – Gas. Marguc 3, JAHJA 3, Lauge 4, Blagotinsek 1, Mahé 2/1, Strlek 2. Csere: CUPARA 1 (kapus), Sipos, A. NILSSON 4, P. NENADICS 7, Ligetvári, Lékai 1, Maqueda 2. Vezetőedző: Momir Ilics.
Hétméteres: 6/3, ill. 1/1.
Kiállítás: 14, ill. 8 perc.

Nyilatkozat:

Juan Carlos Pastor, a Pick Szeged vezetőedzője: – Több fordulópont is volt a mérkőzésen, de szerencsére sikerült visszajönnünk a meccsbe. A kiállítások döntötték el az elődöntőt. Gratulálok a Veszprémnek a döntőbe jutáshoz. Gaber holnap valószínűleg nem lesz képes játszani. Igyekszünk regenerálni a játékosainkat és megnyerni a bronzmérkőzést a Budakalász ellen.

Bodó Richárd, a Pick Szeged játékosa: – Nagyon vártam már ezt a mérkőzést. Kiválóan küzdöttünk a felszálló ágban levő Veszprém ellen, amely a második félidőben sokkal jobban játszotta meg az emberelőnyeit. 

VÉGE

60. perc: Jahja gólja nyitja az utolsó percet, 27-29. Garciandía a kapufára lövi a labdát, a kipattanót megmenti Bodó. Bombac lövését védi Cupara, de a szlovén irányító lenn marad a földön. Sipos kissé alattomosan eltalálja Bombacot, videóznak a játékvezetők. Másodjára már megkapja a piros lapot Sipos. Harminckét másodperc van hátra, támadhat a Veszprém. Egész pályás letámadás a Szegedtől. Tizenkilenc másodperc maradt vissza, Utolsó időkérését is felhasználja Ilics. Nenadics gólja zárja az elődöntőt, 27-30.

59. perc: Mackovsek ziccerét kirúgja Cupara, Bodó lövésével szemben viszont tehetetlen, 27-28. Hatvannyolc másodperccel a vége előtt megkapja a harmadik két percét Rosta, ezúttal lábbal ért a labdához.

58. perc: most már az idővel is játszik a Veszprém, Jahja a hosszú alsóba, 26-28.

57. perc: Bodó lőhet tisztán, 26-27.

56. perc: Gaber fájdalmas arccal szinte egy lábon ugrál le a kispadra. Lauge egyéni megoldása, a pipába, 25-27.

55. perc: Nenadicsot blokkoljuk, Alilovic kiüti a labdát, így a Szeged támadhat. Garciandía magabiztosan lő, 25-26. Micsoda izgalmak várnak ránk az utolsó öt percben!

54. perc: Blonz kihagyja a büntetőt, fölé pattintja.

53. perc: Nenadics jó barátságban van a szerencsével. Alilovicról és a kapufáról vánszorog be a labda a hálóba, 24-26.

52. perc: Lauge cselek után az oldal hálóba lövi a labdát. Rendezetlen fal ellen megy a Szeged, Garciandía kíméletlen, 24-25. Időt kér Ilics. Tanácstalan támadás, Nenadics a kapufára, Marguc kezébe pattan a labda.

51. perc: Marguc óriási szögből kapufa, Bombac a másik oldalon villámgyorsan szerez gólt, 23-25.

50. perc: Gaber visszarántja Nilssont. A legrosszabb kombináció, gól és két perc, 22-25. Rosta szinte a balszélső posztjáról, Cupara nyer vele szemben.

49. perc: Bodó ismét a hosszú alsóba, mint legutóbb, 22-24.

48. perc: Gaber lábbal ér a labdához, az indítást vetődve Henigman szerzi meg.

47. perc: Sipos védekezik belül Rostával szemben, büntető. Blonz pimaszul bepörgeti, 21-24. Mikler helyére Alilovic érkezik. Bravúrral mutatkozik be! Ez az!

46. perc: Bombac és Martins egyszerre a pályán, utóbbi ismét eladja a labdát. Hihetetlen. Maqueda indul, belövi könnyedén, 20-24. Időt kér Pastor, ez az utolsó. Átáll a Pick hét a hat elleni játékra.

45. perc: ez nagyon kellett! Martins hibázott támadásban, majd Blagotinsek ziccerét Mikler védi bravúrral.

44. perc: veszprémi labdaszerzés, három az egyben rohannak, de Sipos szerencsére ellépi.

43. perc: összeállt a veszprémi védekezés, miközben Cupara is extrát nyújt, míg elől Nenadics talál be. 20-23, először vezet hárommal a Veszprém.

42. perc: Martins Cupara kezébe lövi a labdát, amit a szerb kapus az üresen tátongó szegedi kapuba ejt, 20-22.

41. perc: Gaber sántikál le, a bal bokájával történt valami. Rosta lövő kezet talál védekezésben, két perc. Mahé büntetőből, 20-21.

40. perc: micsoda góóól! Martins talpról a kezek alatt a jobb felsőbe, 20-20.

39. perc: Garciandía másodszor, 19-20. Jahja lő óriási kapufát.

38. perc: Mahé ziccerét védi Mikler. Martins váltja Bombacot.

37. perc: Bodó kiszorított helyről, Cuparavéd. Strlek lő üres kapura, szerencsére nem talál, nagyon nem. Gaberra hárman csimpaszkodnak, szegedi szabaddobás. Cupara... szinte mindent véd, most éppen Bodó átlövését.

36. perc: Bodó lő távolról, de a sánc kis helyre szorítja, Cupara könnyedén fogja. Ezek most Lauge percei támadásban, 18-20. Időt kér a Pick Szeged, ma másodszor.

35. perc: Bodó cselezi ziccerbe magát, de nem adják meg a gólt a sporik, szabaddobás. Bombac közbelövését Cupara kiüti. Lauge góljával átveszi a vezetést a Veszprém, 18-19. Mackovsek kap két percet.

34. perc: Marguc a rövid felsőbe a jobbszélről, 18-18.

33. perc: gyorsan változik a különbség, Blagotinsek beállóból lőhet tisztán, 18-17.

32. perc: Jahja szerez okos gólt, 18-16.

31. perc: a Szeged indítja útjára a labdát a második játékrészben. A veszprémi kapuban Corralest Cupara váltja a szünet után. Garciandía bevágja, 18-15.

FÉLIDŐ

30. perc: Bodó talpról, nagy gól, de picit Corrales is benne volt. 17-15! Rosta viszi földre Mahét, két perc.. Nem vitás, de Sipos szabálytalansága ugyanennyit ért, pedig arcot talált egyértelműen. Szépen kijátssza az utolsó hét másodpercet a Veszprém, de Strlek gólja időn túl született.

29. perc: Maqueda lendületből, 16-15.

28. perc: Blonz magabiztosan értékesíti a szegedi büntetőt, 15-13. Nilsson válik le védőjéről, 15-14. Bodó assziszt Frimmelnek, 16-14. Mahé labdáját leszedi Mikler!

27. perc: Bodó ezúttal a hosszú alsóba, 14-12. Nilsson most ellövi Mikler mellett, 14-13.

26. perc: nem találja a rést szegedi védelmen a Veszprém, sokadik próba végén Nenadics próbálkozását védi Mikler.

25. perc: rossz bejátszás Rostának, amiből Marguc indul, 13-12. Garciandía fölé, sokkal.

24. perc: Nenadics mellé. Corrales is jól véd, most Sostaric rohanását fogja, de marad a Picknél a labda.

23. perc: Miklerre sem lehet panasz, majd Bodó lő bombagólt, 13-11. Rázza az öklét, joggal!

22. perc: Rosta remekül szállt be a mérkőzésbe, most hétméterest harcol ki. Frimmel áll oda, kihagyja, mellé... 

21. perc: piros lap gyanús szabálytalanság Sipostól, Bombac arcát ütötte meg. Videóznak a bírók, kétperces kiállítást ítélnek... Bodó büntet, 12-10.

20. perc: Lékai kedvet kap a lövéshez, de véd Mikler. Indul rögtön Frimmel, tökéletesen kitempózhatja, de Corrales eszén nem sikerül túljárnia. Jó szegedi védekezés után rendezetlen fal ellen Rosta talál be, 11-10. Pörögnek az események.

19. perc: Bombac vállalja magára a szegedi támadást sikeresen, 10-9. Lékai góllal kezd, 10-10.

18. perc: Jahja védekezik belül Gaberrel szemben, hetes. Radivojevics a kapufára lövi, Corralesről majdnem bepattant a labda, de még a gólvonalról kikotorja... Mikler is véd egyet!

17. perc: Bodó érkezik a pályára. Ledolgozza a hátrányt a Veszprém Jahja révén, 9-9. Nem nézi tovább Pastor, időt kér. Pillanatok alatt egyenlített a címvédő. Jó az iram, színvonalas mérkőzést láthatunk eddig. Tönnesen helyére Garciandía érkezik a Pickbe.

16. perc: Nilsson beállóból betalál, majd Tönnesen a kapufát lövi telibe. Nenadics villog, 9-8. Jól szállt be a meccsbe a szerb irányító.

15. perc: itt a mérkőzés első hétméterese. Tönnesen kiharcolja, Radivojevics belövi, 9-6.

14. perc: Henigman után Tönnesen is "besárgul". Hosszan támad a Veszprém, a végén Nenadics talál be Mikler lábai között, 8-6.

13. perc: Lauge ziccert hibázik, Tönnesen pedig lerohanásból növeli az előnyt. 7-5, először közte kettő. Újabb Lauge-hiba, eladja a labdát. Megint Tönnesen rohan, ismét belövi, 8-5. Időt kér a Veszprém!

12. perc: Rosta Mikiről szedi le szó szerint a mezt Sipos, szabaddobás. Gólt dob a fiatal szegedi beálló, de Bombac sokat lépett, visszafújják. Ez már érvényes, Sostaric varrta be a hosszú felsőbe a labdát, 6-5.

11. perc: Gaber hiányában Rosta a pályán, rögtön összeszed egy labdát, 5-4. Strlek egyenlít villámgyorsan, 5-5.

10. perc: Mackovsek labdájával fordul be Gaber, Corrales takarja a hosszú alsó sarkot. Jahja átlövését kirúgja Mikler! Gaber a passz előtt szabálytalankodott Laugéval szemben, utólag kap kiállítást, sajnos joggal.

9. perc: Blagotinsek ziccerét védi Mikler!

8. perc: passzív játssza támadását a Szeged, Gaber kap szép asszsiztot, 4-4.

7. perc: Strlek átemeli a balszélről Miklert, 3-4.

6. perc: Sostaricnak van nagy szöge a jobbszélen, bepattintja Corrales lábai alatt. 3-2, fordít a Szeged! Henigman találja el Blagotinsek arcát, ez is két perc. A frissen pályára lépő Petar Nenadics csapja be a szegedi védőket egy gyors szabaddobással, 3-3.

5. perc: Henigman gazdagodik egy sárga lappal. Tönnesen szerez labdát, indítja Sostaricot, akit Mahé elsodor. Kétperces büntetés a francia játékosnak.

4. perc: Frimmel már ott van a balszélen, kapja is a labdát, belövi, 2-2.

3. perc: Bombac gyprs középkezdésből szerez gólt. Blagotinsek lökte, két perc, 1-1. Mahé előtt nyílik szét a fal, 1-2.

2. perc: Henigman támadásban is benn a szegedi csapatban. Mackovsek lövése a blokkon pattan meg, Corrales ölében köt ki a labda. Lauge szerzi a meccs első gólját, 0-1.

1. perc: veszprémi középkezdéssel indul a mérkőzés, az első lövést Mikler hárítja.

19.13: a veszprémieknél Manaszkov kivételével mindenki egészséges.

19.11: meglepetésre nincs telt ház az Audi Arénában, nagyjából a lelátó kétharmada telhetett meg szurkolókkal.

19.09: nincs meglepetés a szegedi keretben, Bánhidi és Stepancic hiányzók, a többiek viszont mind rendelkezésére állnak Pastor mesternek.

19.00: üdvözöljük olvasóinkat. Negyedóra múlva kezdődik a férfi kézilabda magyar kupa idei kiírásának második elődöntője, amely szuperrangadót hoz. A Pick Szeged a címvédő Telekom Veszprémmel játszik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!