Vezető hírek

2022.04.19. 11:53

Brutálisan végzett társaival Szegeden a hajléktalan férfi

Szabályos mészárlást rendezett az ügyészségi vádirat szerint az a férfi, aki tavaly január 6-án ölte meg két társát az egyik szegedi kiserdőben. A férfit, akit nemcsak a gyilkosságokkal vádolnak, az élete végéig fegyházba küldené a vádhatóság. Az ügy tárgyalása előkészítő üléssel kezdődött kedden a Szegedi Törvényszéken.

Suki Zoltán

Véres takaró és szétdobált használati tárgyak a gyilkosság helyszínén. Fotó: Frank Yvette

Emberöléssel, súlyos testi sértéssel és garázdasággal is vádolják azt a hajléktalan férfit, aki 2021. január 6-án végzett két másik hajléktalannal az egyik szegedi kiserdőben – derült ki a gyilkossági ügy keddi előkészítő ülésén a Szegedi Törvényszéken. 

Az ülésen az ügyész felolvasta a brutális kegyetlenségeket tartalmazó vádiratot. Ezek szerint a támadó azon a napon este ment a Kertész utca mögötti kiserdőbe, ahol későbbi áldozatai bodegákban laktak már évek óta. Először az egyik férfire támadt. Egy bozótvágó és egy másik kés is volt nála. A bozótvágóval legalább 17-szer fejen ütötte és megszúrta az első áldozatot, aki hiába védekezett, esélye sem volt. A támadó biztosra ment: a torkát is átvágta több mint 10 centiméter hosszan.

Ezután ment a másik épületbe az ott alvó férfihez. Őt is többször megszúrta a bozótvágóval, majd elmenekült a helyszínről. A rendőrök este 8 óra után látták meg Szeged belvárosában. Akkor éppen kijárási tilalom volt a koronavírus-járvány miatt. Mikor közelebb értek, látták, hogy a ruhája véres. A gyilkosságokat már ott beismerte, ő kísérte a rendőröket a holttestekhez.

A Délmagyarország korábbi cikkéből kiderült, hogy a közelben dolgozók szerint az egyik áldozat már évek óta a kiserdőben élt, általában másokkal együtt. A fák között két hulladékból emelt bódé állt, a környékükön használati tárgyak, a fák között kifeszített kötélen száradó ruhákkal.

A vádiratból az is kiderült, hogy a vádlott korábban, 2020. december 6-án ugyancsak Szegeden, a Vedres utcában veszett össze egy férfivel. Őt kétszer fejen és arcon rúgta. Még abban az évben, december 30-án a Dugonics téren található padoknál esett neki egy hajléktalan férfinek, akit szintén többször fejen és gyomron ütött, majd magára hagyott.

Az előkészítő ülésen a vádlott beismerte a gyilkosságokat, de azt, hogy hogyan tette, már nem. Így az ügy tárgyalással folytatódik majd. Az ügyészség tényleges életfogytiglani fegyházbüntetést kért rá. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!