Vezető hírek

2022.04.14. 17:07

Elektromos hiba miatt égett le a sportcsarnok

Sajtótájékoztatón számolt be a decemberben leégett Dr. Papp László Városi Sportcsarnok tűzvizsgálói jelentéséről Szabó Zoltán, Szentes polgármestere.

delmagyar.hu

Kép: illusztráció

Fotó: Majzik Attila

Egyebek mellett elmondta, hogy a rendeletekben előírt időkereteket betartva 60 nap alatt elkészült a tűzvizsgálói jelentés. A dokumentumon összesen 10 szakember, tűzvizsgálók, vegyi- elektromossági- és egyéb más szakértők dolgozott.

Ezekből a jelentésekből a leglényegesebbeket emelte ki a polgármester a tájékoztatójában: a sportcsarnokban elektromos energia – mint gyújtó forrás – okozta a tüzet, ezen belül ívképződés.

A tájékoztató végén a város vezetője köszönetet mondott az oltásban részt vett tűzoltóknak és a tűzvizsgálat elkészítésében tevékenykedő szakembereknek.

Elhangzott az is, hogy az új sportcsarnokot illetően nincs változás, a szakminisztériumok főosztályaival közösen dolgoznak az ügyön. Tovább folytatódik a sportegyesületek támogatására irányuló gyűjtés is, az önkormányzat által nyitott számlán jelenleg 17 millió forint van, legutóbb Szentes testvérvárosa, Sankt Augustin fizetett be 2650 eurot, azaz körülbelül 1 millió forintot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!