Hat héten át 70 helyszínen 300 kulturális programot kínálnak

2022.04.11. 19:28

Elstartolt a 17. Egyetemi Tavasz

A hagyományokhoz híven a magyar költészet napján elstartolt az Egyetemi Tavasz programsorozat, amely a Szegedi Tudományegyetem kulturális fesztiválja. Május 25-éig koncertek, kiállítások, szavalatok, irodalmi estek, ismeretterjesztő és tudományos előadások, színházi bemutatók és konferenciák várják a szegedieket. Hetven helyszínen mintegy 300 program közül válogathat a közönség.

Munkatársunktól

Müller Miklós szociofotóiból és portréiból nyílt kiállítás. Fotó: Kuklis István

A fesztivál Müller Miklós, az SZTE egykori diákja fotókiállításának megnyitójával kezdődött, amelyen Zakar Péter, az SZTE nemzetközi és közkapcsolati rektorhelyettese osztotta meg gondolatait a megjelentekkel.

A 17. tavaszi fesztivál kifejezi mindazt a gazdagságot, amellyel a Szegedi Tudományegyetem és partnerei rendelkeznek. Emellett figyelemre méltó, hogy nemcsak professzionális művészekkel találkozhatunk, hanem ez a programsorozat arra törekszik, hogy a kultúra fogyasztóit is beemelje az előadói világban, például a Vers délben program esetében – mondta. 

 

A tárlaton Müller Miklós szociofotóinak és portréinak válogatása tekinthető meg, többek között Radnóti Miklósról készített sorozata is, akivel szoros barátságot ápolt. A fényképeket a Müller család hagyatékának gondozója, Gonda Géza bocsátotta az SZTE rendelkezésére, aki elmondta, Müller Miklós a jogi diploma megszerzése után Spanyolországban telepedett le. Madridban saját műtermet nyitott, ahol portrékat készített. Műtermében neves filozófusok, irodalmárok, művészek fordultak meg. A kiállításon fotósorozat látható mások mellett Roberta Griffith neves keramikusművészről is. A tárlat április 29-ig megtekinthető az egyetem rektori épületének aulájában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!