Vezető hírek

2022.04.19. 09:14

Embercsempészek letartóztatását indítványozták

delmagyar.hu

A Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség a hétvégi ügyeleti tevékenysége során két ügyben három embercsempész letartóztatását indítványozta, akik 28 illegális határátlépő csempészésében működtek közre. 

A megalapozott gyanú szerint az ukrán és bolgár állampolgárságú gyanúsítottak 2022. április 14. napján azért érkeztek Magyarországra, hogy az általuk vezetett kisbuszokba a határon mások által illegálisan átkísért külföldieket vegyenek fel és őket Nyugat- Európába szállítsák. A rendőrök - röviddel a többségében afgán és pakisztáni állampolgárok gépkocsikba történt felvételét követően - Mórahalom külterületén a gyanúsítottakat közúti ellenőrzés alá vonták, őrizetbe vették és előállították. A gyanúsítottak utasai a rendőri intézkedés során sem személyazonosságukat, sem Magyarországon tartózkodásuk jogszerűségét igazolni nem tudták. 

A főügyészség az államhatár átlépéséhez több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt indult eljárásokban a gyanúsítottak letartóztatását a szökés-elrejtőzés, valamint a büntetőeljárás meghiúsításának veszélyére figyelemmel indítványozta. A Szegedi Járásbíróság nyomozási bírája a gyanúsítottak letartóztatását az ügyészi indítvánnyal egyezően egy hónapra elrendelte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!