A kávézóban baráti beszélgetések zajlanak, de szerelmek is szövődtek már

2022.04.16. 12:30

Figyi: idézet is jár a kávé mellé Makón

Olvasóink szavazatai alapján, a városi törzshelyek kategóriában, a makói Figyi Coffee győzött. Február 28-tól 25 napon keresztül kerestük a delmagyar.hu/törzshely oldalon Csongrád-Csanád megye legjobb vendéglátóhelyeit. Önök, olvasók jelölhették három kategóriában a kedvenc helyeiket, majd szavazhattak a legjobbakra.

Kovács Erika

Indulása után gyorsan törzshellyé vált a Figyi, a finom kávék és a jó beszélgetések tették azzá. Fotó: Török János

A kávézó nevét tulajdonképpen örököltük, korábban ugyanis Figyi Büféként működött. A nevet 2017. január 7-től tovább vittük, a profilt azonban megváltoztattuk, kávézóvá alakítottuk át a vendéglátóhelyet – tudtuk meg Csőke Norbert tulajdonostól. 

Induláskor még nem sejtettük, hogy jön egy világjárvány és az gyökerestől felforgatja a világ életét, így a Figyiét is. Hogy talpon maradjunk és ne veszítsük el a nehéz időkben a dolgozóinkat, egy kicsit átalakultunk. Tartós és vegyes élelmiszereket, tisztító- és fertőtlenítőszereket is árusítottunk. Amikor enyhítették a korlátozásokat, visszatértünk a kávézó funkcióhoz – mondta Csőke Norbert. 

Fotó: Török János

A Figyi Coffee specialitásai között számos különleges kávé szerepel. 

Téli ízben 15–20 féle ízesített capuccinót készítünk és ugyanennyi lattét. Lassan beindul a tavaszi-nyári szezon, ami magával hozza a különleges ízesítésű limonádéinkat is és a nyári kávékat is. Nálunk a hangsúly a minőségen van és természetesen a különlegességen is. Vendégeinket minden alkalommal egy kis figyelmességgel is meglepjük. Mindenki kap egy idézetet a kávé mellé. A néhány kedves szó inspirációt, motivációt, jókedvet hoz. Azokat sem hagyjuk cserben, akik elvitelre kérik a kávét. A pohárra munkatársaink saját kezűleg írják fel az üzenetet. Valószínűleg ez a figyelmesség is hozzájárult ahhoz, hogy azzá váljunk, amik vagyunk – mondta a tulajdonos. 

A Figyi Coffee-nak sok törzsvendége van. Naponta az első 10–15 vendég érkezését percre pontosan ismerik és azt is, hogy mit fognak rendelni. Így váltak törzshellyé. A kávézóban baráti beszélgetések zajlanak, sokan itt váltak barátokká, de szerelmek is szövődtek már a finom kávék mellett. 
A hely egyik különlegessége a jeges csokoládé, amit Makón a Figyi Coffee-ban lehet egyedül kapni. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!