Ha úgy adódik, szívesen marad

2022.04.09. 10:00

Horváth Krisztofer remek szezont fut a Szeged-Csanád GA-ban

A Szeged-Csanád GA támadója, Horváth Krisztofer (20) jól érzi magát a városban, nagy élménynek tartja az U21-es válogatott szereplést, és szívesen maradna Szegeden bizonyos feltételek mellett.

Mádi József

Ha lendül a lába... Horváth Krisztofer 27 szegedi gólban vállalt szerepet eddig. FOTÓ: KARNOK CSABA

– Az utóbbi hetekben jó formában játszik, ráadásul két gólt szerzett Diósgyőrben, egyet a Csákvár ellen, mindet 11-esből. Van kedvenc találata?

– A diósgyőri dupla azért volt nehéz és értékes, mert kétszer végezhettem el a büntetőt, így különböző módon kellett túljárnom a kapus eszén. A Csákvár elleni találat pedig azért fontos, mert győztes gól volt, ráadásul itt már láttam, hogy a kapus készült belőlem az előző meccsek alapján. De ha egyet kellene választani, akkor nem tudnék kiemelni egyet sem.

 

– Nagyon eredményes idényt hoz eddig: 16 gólt szerzett, 11 gólpasszt adott. Mi a jó forma oka?

– Nincs ebben semmi extra. Minden edzésen, minden meccsen próbálom a maximumot nyújtani, ez pedig azt hozza magával, hogy második lehetek a gólszerzőlistán, és a csapat is jól szerepel.

 

– Ezek alapján egyértelmű, hogy jó döntés volt Szegedre igazolni?

– Teljes mértékben. Jól érzem magam a városban.

 

– Miben fejlődött Szegeden a legtöbbet?

– A csapatjáték az, amelyben előreléptem az olaszországi évek után, egyénileg pedig a gólszerzésben, a gólpasszokban, az azt megelőző döntésekben. 

 

– A csapat harmadik a tabellán, mi a titok, amely miatt ilyen jól szerepel a Szeged-Csanád GA?

– Nem igazán figyeljük a tabellát, inkább meccsről meccsre koncentrálunk, tesszük a dolgunkat, és lehet, hogy ez a legfontosabb szempont.

 

– Bemutatkozott az U21-es válogatottban, ezt hogyan élte meg? 

– Megtiszteltetés, hogy meghívott a keretbe Gera Zoltán, aki régebb óta figyelte a teljesítményemet, és San Marino ellen pályára léphettem. A lengyelek elleni idegenbeli meccsre sajnos nem tudtam elutazni, mert megbetegedtem. Remélem, olyan formában maradok, amely révén a továbbiakban is számít rám a válogatott szakvezetője. Az csak pozitívan hat rám, hogy előtérben vagyok.

 

– A Torino figyeli a magyarországi, szegedi teljesítményét? Kap erről visszajelzést?

– Igazából nem, illetve a menedzseremmel ritkán váltok erről néhány szót. Ez majd az idény végén lesz aktuális.

 

– A jó játékra más klubok is felfigyeltek?

– Úgy tudom, igen, de még ezzel sem foglalkozom. A jövőm leginkább a Torinótól függ. A személyes célom egyértelmű: feljebb lépni a pályafutásomban. Nyilván jó lenne gyarapítani az olasz első osztályú szerepléseim számát, és a háromról ellépni. A kinti élmények, a játékosok motiválók, tőlük lehet tanulni, de a Szegedben is vannak kiváló, tapasztalt labdarúgók, akik sokat segítenek.

 

– Mit érzett, amikor a szegedi szurkolók a Csákvár elleni meccsen a nevét skandálták? 

– Megmondom őszintén, ezt nem hallottam. De ha így volt, az hatalmas megtiszteltetés.

 

– Szegeden legutóbb 1999 nyarán ünnepelhettünk NB I.-be feljutó csapatot. Most meglehet?

– Mindenkiben benne van, hogy a szereplésünk alapján odaérhetünk. Meglátjuk, ez egyéni cél mindenkinek.

 

– Mi kell ahhoz, hogy a nyártól is Szeged-játékos maradjon?

– A feljutás és a Torino hozzájárulása. Ha úgy adódik, szívesen maradnék a városban. A játékban, a csapatban megtaláltam a helyem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!