Szegedi hírek

2022.04.13. 14:46

Idén is összecsapott a Radnóti és a Ságvári

Két év kihagyás után idén ismét meg tudták rendezni a Sá-Ra Kupát. A Radnóti és a SZTE Gyakorló Gimnázium sportvetélkedőjén két nap alatt hét sportágban mérték össze tudásukat tanárok és diákok.

Timár Kriszta

Fotó: Török János

Több évtizedes hagyományra tekint vissza a szegedi gimnáziumok sportvetélkedője, melyben egy időben öt középiskola is szerepelt. Mára a két legnagyobb rivális maradt, a SZTE Gyakorló Gimnázium és Általános Iskola, valamint a Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium, melyek a Sá-Ra Kupán mérik össze tudásukat. A koronavírus-járvány miatt az elmúlt két évben ez a program elmaradt, annak lecsengésével azonban az idei versenysorozatot sikerült megtartani. Az elmúlt két napban mindkét iskola tornacsarnoka, illetve az erre az alkalomra az intézmények számára ingyenesen rendelkezésre bocsátott SZVSE pálya felváltva volt hangos a szurkolástól. 

Két napon keresztül versengtek különböző sportágakban a Radnóti és a SZTE Gyakorló tanárai és diákjai. Fotó: Török János

Kevés sportág van, ahol ekkora hangulat uralkodik a lelátókon - mutatott fel a dobokkal, zászlókkal, molinókkal felszerelkezett diákokra Láng Imre, a kupa egyik szervezője, a Radnóti testnevelője. 

Aki egyszer belekóstol ebbe a miliőbe, biztos, hogy küzdeni fog azért, hogy versenyezhessen - tette hozzá. Szervezőtársa, az SZTE Gyakorló pedagógusa, Táborosi Andrea mindezt azzal egészítette ki, hogy szerinte a rendezvény legnagyobb értéke, hogy rengeteg gyereket megmozgat, és soha nem kell erőltetni a részvételt. 

Nagyon jó a hangulat, ráadásul régi ismerősökkel is tudunk ilyenkor találkozni - beszélt a Radnótis Fabula Tamás arról, miért szereti a SÁ-Ra Kupát. Felmérjük, ki miben jó és mennyit fejlődtek az iskola diákjai az előző alkalomhoz képest - tette hozzá Tassy Ádám. A Gyakorlóból kilencedikes lányokat kérdeztünk, ők először vettek részt ezen a rendezvényen.Még soha nem versenyeztem ekkora közönség előtt, de sok erőt ad, hogy ennyien szurkolnak - mondta Hargitai Norma. Kószó Milla viszont azt mondta, ő inkább kizárja majd a szurkolókat a tudatából, számára így lesz könnyebb pályára lépni.

 

Idén a két iskola diákjai röplabdában, kosárlabdában, medicinlabda hajításban, távolugrásban, kézilabdában és fociban mérték össze tudásukat. A leglátványosabb versenyszám pedig a 100-szor 100 méteres váltó volt, melyben mindkét iskolából 45-45 lány és fiú, illetve 5-5 férfi és női pedagógus vett részt. Arra a kérdésre, hogy számít-e, ki nyer, egyértelmű volt a válasz. Mondanánk, hogy nem, de igen. Viszont bármi is az, tudunk gratulálni egymásnak - mondta Kormányos Domonkos, a Radnóti-gimnázium diákja. Hasonlóan nyilatkozott erről a kérdésről Dobi János. a SZTE Gyakorló igazgatója is.Ez egy sportszerű, de nagyon kemény küzdelem, amiben mindig presztízskérdés, hogy ki nyer. Az évek során azonban ez általában kiegyenlítődik: van, hogy az egyik iskola a jobb, máskor a másik - tette hozzá.

A kupát végül idén a Radnóti-gimnázium nyerte el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!