Eddig csak kívülről csodálhattuk a felújítás eredményeit

2022.04.04. 11:18

Így néz ki az ÁJTK épülete belülről – Galéria

Látványosan halad előre a Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kar, Tisza Lajos körúti épületének nagy horderejű felújítása.

delmagyar.hu

Prof. Dr. Görög Márta, az SZTE ÁJTK dékánja kiemelte az épületbejáráson: már a felújítás alatt álló épület is jól tükrözi azt, amit a hallgatók, akik ide belépnek, érezni fognak.

 

Mindenki, aki szeptembertől ide belép, azt fogja látni, hogy azok az emberek, akik ebben az épületben dolgoznak, tanulnak, tisztelik a tradíciókat, és van jövőképük. Tudják azt, hogy milyen tudásra tehetnek szert a Jogi Kar falai között, amelyet már most jól tükröz a felújítás jelenlegi állása. Már látszik az a funkció, amelyet tartalomba öntünk majd. Vagyis, ez az állapot azt mutatja, hogy a megújult oktatási és közösségi terekkel, - amelyek maximálisan a digitalizációra épülnek majd - hallgatóink sikerességét kívánjuk támogatni – emelte ki Prof. Dr. Görög Márta, az SZTE ÁJTK dékánja.

 

A kupola, amelyet az 1960-as években az emeletráépítéskor bontottak le, felkerült az intézmény tetejére, rekonstruálták az épület homlokzatát, amelyet 70%-ban már ki is festettek, a toronnyal együtt, amelynek belső burkolása szintén elkészült.

 

 Kialakították az új aulát, amely immár fogadni képes az új burkolatot. Ezt üvegtetővel fedték be, emellett az álmennyezeteket is 90%-ban felújították. A külső bádogos munkálatokkal már végeztek.

Az épület felújítása 2022 nyarán fejeződik be, így az oktatás 2022 szeptemberében méltó módon indulhat újra.

Az épületbejárásról bővebben EZEN A LINKEN olvashat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!