Szűkebb kerettel érkezik a Flensburg

2022.04.07. 10:26

Itt már nem lehet hibázni, a Pick Szeged a továbbjutásért játszik a Bajnokok Ligájában itthon

Bánhidi Bencével vagy nélküle, de a továbbjutás, vagyis minimum az ötgólos győzelem a célja a Pick Szeged férfi kézilabdacsapatának ma 18.45-től (tv: Sport, szövegesen a delmagyar. hu-n) hazai környezetben az SG Flensburg-Handewitt ellen a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének visszavágóján.

Munkatársunktól

Újra itt. 2019-ben járt utoljára Szegeden a Flensburg (24–24), Bodó (a labdával) és Hald (5) ismét találkozhat. ARCHÍV FOTÓ: TÖRÖK ATTILA/MW

Fotó: Török Attila

Négygólos hátrányt kell ledolgoznia a Pick Szegednek Csütörtök este a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének visszavágóján, miután múlt szerdán 25–21-es vereséget szenvedett a német Flensburg otthonában.

 

Nem utaztak el

 

A párharc németországi felvonását mindkét oldalon kulcsjátékosok hagyták ki sérülés miatt. A flensburgiaknál Lasse Svan, Magnus Röd és Emil Jakobsen hiányzott, azonban előbbi kettő a szombat esti Rhein-Neckar Lö­­wen elleni 29–29 döntetlent hozó – az utolsó másodpercekben Jim Gottfridsson asszisztjából a beálló Johannes Golla egyenlített – Bundesliga-találkozón már keretben volt.A Löwen ellen elszakadt a bo­­kaszalagja a balátlövő Aaron Mensingnek, míg a jobbátlövő Röd koronavírus-fertőzésből tért vissza, de nem érezte jól magát. Nála az orvosi vizsgálatok károsodott tüdőműködést és kardiológiai rendellenességeket tártak fel, így nem utazott el Szegedre, ahogy Franz Semper sem, akire térdműtét vár ezen a héten. Hiba lenne azonban ebből bármi következtetést levonni, hiszen a Flensburg egyik legnagyobb erőssége, hogy szűkebb kerettel is remekelt az elmúlt években. 

 

Szükség lenne Bánhidira 

 

A Szegedben Bánhidi Bence és Luka Stepancic nem lépett pályára. Különösen fontos len­ne a világklasszis magyar válogatott beálló visszatérése csütrötök, amire nem tudni, mennyi esély mutatkozik. Az viszont biztos, hogy az április 13-i és 16-i világbajnoki selejtezőkön Chema Rodríguez szövetségi kapitány „egészségügyi okok” miatt nem számíthat Bánhidira. Az ő esetleges felgyógyulása nagymértékben befolyásolhatná po­­zitívan a Pick Szeged esélye­­it a párharcban. Hiányában, akárcsak az első mérkőzésen, most is Matej Gaberra és Rosta Miklósra várna a feladat megoldása.

 

Meglepetésvendég : ami pedig a felvezetést illeti, itt lesz meglepetésvendégként a Pick Arénában a legendás csapatkapitány, Jonas Källman. Ő az, akinek a szegedi kézilabda-történelemben először vonultatták vissza a mezszámát, a nyolcast 2021 nyarán. Csütörtökön hivatalosan is felkerül a Legendák falára, valamint Szűcs Ernő Péter klubelnöktől megkapja az erre az alkalomra készült emlékplakettet. Jonasnak Källmannak már sikerült.

 

A svédek ikonikus bal­­szélsője portugál klubcsapatával, a Benficával kedden este éppen négygólos hátrányt dolgozott le hazai pályán az Európa-liga nyolcaddöntőjé­ben. Egy héttel korábban a fran­­cia Toulouse otthonában szenvedtek 38–34-es vereséget a lisszaboniak, otthon viszont 36–30-as sikerrel harcolták ki a továbbjutást. Ezzel mi is ki­­egyeznénk… 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!