Szegedi hírek

2022.04.14. 14:30

Kaméleon helyett ötlábú macska - Fotók, videó

Megnyerte a delmagyar.hu Törzs­helyszavazását megyeszékhely kategóriában a szegedi No Milk Today. A „macskás” pub és lemezbolt mindössze két éve nyitott, de a vendégkör, ahogy láthattuk is, nagyon lelkes.

Farkas Judit

Fotó: Karnok Csaba

Február 28-tól 25 napon keresztül zajlott a szavazás a delmagyar.hu/törzshely oldalunkon: az olvasók által jelölt kedvenc megyei vendéglátóhelyek mérték össze a népszerűségüket há­­rom kategóriában. Megyeszékhely kategóriában a No Milk Today győzött. 
 

A pub és lemezbolt mindössze két éve tart nyitva, amibe beleestek a Covid-járvány mi­­atti lezárások is. A Szentháromság utcai magasház aljában évtizedekkel ezelőtt az Anna presszó várta a vendégeket, később az épület oldalára is felfestett kaméleonról lehetett megjegyezni az ott üzemelő kocsmát. 

2020 nyarán új állat került a vendéglátóhely üvegablakaira: egy ötlábú macska lett a „cégér”. 

Zenés-verses est a No Milk Todayben. Két éve működik, de nagyon lelkes törzsvendégekkel bír a szegedi pub és lemezbolt. Fotó: Karnok Csaba


 

A pubot az 55 éves Juhász Miklós és unokahúga, a 39 éves Juhász Orsolya kezdte el működtetni, a vendéglátós munkákat Orsolya, párja, Albert Mátyás, valamint Fekete Adrienn viszik, a rendezvényszervezés közös feladat. A ven­­dégtér Miklós saját tervei alapján készült, magángyűjteményének pedig jelentős részét ajánlotta fel a lemezboltnak induláskor. 


 

Október közepén már szerepelt a hely lapunkban, amikor a vendégek összedobták egy pianínó árát. Azóta is megszólaltatják a hangszert koncerteken, vagy a szerdai jammeléseken: megírtuk, főiskolás fiatalok járnak oda zenélni heti rendszerességgel. Rendszeresen tartanak akusztikus koncerteket, a komolyzenétől a jazzen, blueson át a folkig többféle stílus szerepel a kínálatban. Ma már sokszor a zenekarok keresik meg a működtetőket, fellépnének náluk. 
 

 

Mivel a lelkes törzsvendégek hozták el az első helyet a No Milk Todaynek, megkérdeztük azt is: milyen vendégkört céloztak meg? A rendszeresen ide járók között megtaláljuk a húszéves egyetemistát, de az 50-es, 60-as zenekedvelő korosztályt is, és vannak, akik sakkozni, beszélgetni, lemezt venni járnak be. Miklós és Or­­solya elmondta: a cél az volt, hogy az igényes közönség otthonra találjon a pubban, korosztálytól függetlenül. A szavazás eredményét nézve úgy tűnik, ez sikerült. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!