Vezető hírek

2022.04.28. 08:59

Két napra újra megnyílik a Hármashatár Kübekházánál

Május utolsó hétvégéjén a hagyományoknak megfelelően ismét megnyílik két napra a Kübekháza melletti hármashatár.

delmagyar.hu

Forrás: Gémes László Csongrád-Csanád megyei közgyűlés elnökének közösségi oldala

2022. április 27-én szakmai egyeztetésre került sor a magyar, román és szerb határőrizeti szervek, Vajdaság Autonóm Tartomány Kormánya, a Temes Megyei Tanács, a Csongrád-Csanád Megyei Önkormányzat, Kübekháza, Óbéba és Törökkanizsa polgármestereinek, valamint a DKMT Eurorégió részvételével.

Megyénk aktív szerepet vállal a szervezési feladatok ellátásában, továbbá a Csongrád-Csanád Megyei Önkormányzat finanszírozza a Kübekháza melletti hármashatár megnyitását két napra május 28-ra és 29-re, fúvószenekart biztosít a határnyitási ünnepségre, valamint Gémes László elnök úr vállalta, hogy a határfutáson résztvevő 60 magyar, román és szerb gyermek számára ezt a különleges eseményt a megyei önkormányzat ajándékával teszi emlékezetessé.

A határnyitási megbeszélést követően Gémes László elnök úr egyeztetést folytatott Ioan Bohuncanu polgármester úrral a Kübekháza-Óbéba határátkelőhely kialakításának lehetőségeiről, amely évtizedes álma a két településnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!