Bemutatók, előadások és versenyek várták a diákokat

2022.04.04. 19:04

Kiss Ferenc-nap vadászgörénnyel - Galéria

Névadójukra emlékeztek: két év kényszerszünet után idén harmincötödik alkalommal rendezték meg a Kiss Ferenc-napot a szegedi Kiss Ferenc Erdészeti Technikumban. Sportnappal folytatódik a rendezvénysorozat.

A makói Adorjányi Zóra házikedvencéről, Marcipánról a vadászgörényről tartott előadást a Kiss Ferenc-napon. Fotó: Török János

Két nagyon fontos eleme van a Kiss Ferenc-napnak. Délelőttönként előadások zajlanak. Harminchat diák tart előadást mindenféle témában, de leginkább szakmai, nyelvi, műszaki, természet- és társadalomtudományi témakörben. Ezek 15 perces előadások és egyben verseny is, a legjobb előadót és a legtartalmasabb előadást díjazzuk. Külső előadóink is vannak, akik egészen különleges témákról, például az ejtőernyőzésről, a zempléni farkasokról és a lézerek világáról beszélnek. Bemutatjuk a szimulátorunkat és a tanári klubban egy lőszimulátort is. Délben ünnepséget tartunk, a végén koszorúzással, mert ez az egész nap Kiss Ferenc erdőmérnök születésnapjához kapcsolódik, ami április 24-e. Itt adjuk át a Kiss Ferenc-díjat annak a diákunknak, akit az oktatói testület az év legkiemelkedőbb tanulójának tart. Az idén ő Fehér Emma. A szakmai díjat Németh Viktor kapja – sorolta Máhig József, a szegedi

 

Kiss Ferenc Erdészeti Technikum igazgatója, ahová azért látogattunk el tegnap, mert a koronavírus miatti két év kényszerszünet után újra Kiss Ferenc-napot rendeztek, sorrendben már a harmincötödiket. Ebből is látszik, hogy komoly hagyománya van a rendezvénynek, meg is tisztelték a diákok, a vadász öltöny mellett sokan öltönyben, fehér ingben voltak.

 

Az előadások, események folyamatosan pörögtek, egy időben több program közül lehetett választani. A folyosón futottunk össze Adorjányi Zórával, aki makói és a házikedvencéről, Marcipánról tartott előadást. Marcipán egy vadászgörény, és mint gazdája mondta, egyáltalán nem harap. Zóra elmondta, élvezi a Kiss Ferenc-napot, főleg, hogy neki ez az első, mert az előző kettő elmaradt. – Olyan különlegességeket lehetett meghallgatni, hogy nem is gondoltam volna – tette hozzá.

 

A 13. b osztályos Csóti Viola és Farkas Andrea a fotó kedvéért bámulatos gyorsasággal állított láncfeszességet egy-egy motorfűrészen, ami nem csoda, ők képviselik majd az iskolát négy társukkal (akik közül kettő lány) az országos szakmai tanulmányi versenyen április végén. A Kiss Ferenc-nap ma sportnappal folytatódik a Gellért Szabadidőközpontban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!