Vezető hírek

2022.04.08. 17:31

Középiskolás kutatók mutatkoznak be Szegeden - Galéria

Szegeden zajlik a Tudományos Diákkörök XXII. Kárpát-medencei Konferenciájának döntője. A kétnapos programon 88 középiskolás fiatal mutatja be saját kutatási eredményeit.

T. K.

Nyolcvannyolc középiskolás diák mutatja be Szegeden tudományos kutatásai eredményét. Fotó: Karnok Csaba

A Kutató Diákok Mozgalma a hétvégén Szegeden rendezi meg a Tudományos Diákkörök XXII. Kárpát-medencei Konferenciájának döntőjét. A kétnapos program péntek délután kezdődött a Szegedi Radnóti Miklós Kísérleti Gimnáziumban. Az idei az első alkalom, hogy szegedi intézmény nyerte el ennek a konferenciának a szervezési jogát. 

 

Az ország minden tájáról összesen 88 középiskolás diák mutatja be pályamunkáját - ők azok, akik a négy előválogató konferenciáról továbbjutottak. A szekciók szinte minden tudományterületet felölelnek: orvostudománytól a természet-és társadalomtudományokon át a nyelvészetig. Az előadásokban szó esik például az energiaitalok fizikai teljesítőképességre való hatásáról, az antibiotikum rezisztenciáról, 3D nyomtatással előállított hüvelytablettáról, a szülői nevelési stílusokról, okosított kisgazdaságokról, tanulási stratégiákról, Kisvárda zsidóságáról és arról is, mi a legerősebb antioxidáns. 

 

A zsűriben a Szegedi Tudományegyetem karainak neves oktatói, illetve a régió középiskolás tanárai foglalnak helyet.  A versenyen a legkiválóbb kutatásokat díjazzák. Az ünnepélyes díjátadó szombaton 14 órakor kezdődik. Ezen a záróeseményen adják át a Richter-díjat is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!