A kicsi újjászületik, a nagy még várhat erre

2022.04.21. 17:00

Makói postasorsok

Befejeződött az újvárosi kis posta külső felújítása Makón – jó hír, hogy ezt hamarosan belső megújulás is követi. Ugyanez ráférne a belvárosi nagy postára is.

Szabó Imre

A kis posta megszépült, a nagy azonban sajnos még mindig rossz állapotban van. Fotó: Szabó Imre

Elkészült az újvárosi kis posta felújítása, a belső rekonstrukció is hamarosan kezdődik. Fotó: Szabó Imre

Szemre is tetszetős lett az újvárosi kis posta épülete Makón, amelynek külső felújítása nemrégiben ért véget. Mint megírtuk, a hivatalosan 2. posta épületére, leszámítva, hogy a te­­tőt két-három éve a folyama­tos beázások miatt rendbe hoz­­ták, korábban lényegében semmit sem költöttek. A sarki épület homlokzati felújítása 5 millióba került. A munkát a Szak-Ma Center Kft. végezte el: leverték a régi vakolatot, hőszigetelték a falakat, újravakolták és színre festették. 


 

A felújítás kapcsán Kovács Sándor önkormányzati képviselő felvetette, érdemes lenne az épületet belülről is felújítani, illetve enyhíteni a zsúfoltságot oly módon, hogy egy, az épületben lévő önkormányzati tulajdonú, jelenleg bérlakásként funk­­cionáló egységgel ki kellene bővíteni. Ez utóbbiról információink szerint nincs szó, a belső felújítás azonban hamarosan, május végén megkezdődik. 

A városházán úgy tájékoztatták a Délmagyarországot, hogy a fel­adatot a Start közmunkaprogram keretében oldják majd meg, és olyan munkák elvégzését tervezik, mint a teljes belső festés, a padlóburkolat cseréje, a fa belső szerkezetek zománcfestése és a belső ajtók-ablakok cseréje. 
 

A kis posta örvendetes megújulását látva több olvasónk felvetette, hogy ugyanez ráférne a belvárosi nagy postára is. Aki az épület előtt elhalad és felpillant, azt láthatja, hogy – feltehetően a beázások miatt – az eresz a bejárat felett nagy darabon már leszakadt, ami laikus szemmel balesetveszélyesnek tűnik. 
 

 A nagy posta épülete nem az önkormányzat tulajdona, így a várható felújításról nem tudunk nyilatkozni 

– így szól a városházáról küldött tájékoztató. Azt azonban a levél megemlíti, hogy az önkormányzat és a tulajdonos között már történt erre vonatkozó egyeztetés. 
 

A nagy posta épületével kapcsolatban elküldtük kérdésünket a Magyar Postának is. Amennyiben választ kapunk, visszatérünk a témára. 
 

A feladatot a Start közmunkaprogram keretében oldják majd meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!