Hódmezővásárhely

2022.04.28. 15:28

Márki-Zay Péter teljesen ellehetetlenítette a főállású alpolgármestert

A közgyűlés nem vonta vissza Kis Andrea megbízását, de a polgármester kihúzta alóla a szőnyeget.

Kovács Erika

Márki-Zay Péter az ülés lezárása után bejelentette, megvonta Kis Andrea feladatköreit. Fotó: Frank Yvette

Fotó: Frank Yvette

Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere mindent megtesz, hogy kiszorítsa Kis Andrea főállású alpolgármestert a pozíciójából. A csütörtöki közgyűlésen kezdeményezte az alpolgármesteri megbízása visszavonását.

A fideszes képviselők nem vettek részt a napirend tárgyalásán, aminek írásos anyagát csak az ülés előtt kapták kézhez és a bizottságok sem tárgyalták. Cseri Tamás bejelentette, a polgármestert támogató frakció egymás közötti leszámolásában semmilyen formában nem kívánnak részt venni, ezért nem is szavaznak. Így 10 képviselő adta le voksát, akik közül hárman nemmel szavaztak Kis Andrea alpolgármesteri megbízásának visszavonására. 

Dr. Kis Andrea alpolgármester. Fotó: Frank Yvette

A polgármester terve megbukott, azonban, mint az ülés végén kiderült, nem adta fel. A 34 napirendi pont tárgyalása végén lezárta az ülést, majd tájékoztatásul elmondta, él az önkormányzati törvény adta lehetőségével, írásban teljeskörűen megvonta Kis Andrea alpolgármesteri feladatköreit, így Kis Andrea az eddigi illetménye helyett mindössze a képviselők tiszteletdíjával azonos mértékű díjazásra jogosult csupán. 

A polgármester azt is bejelentette, hogy pénteken reggel 7-re rendkívüli közgyűlést hív össze, aminek témája A polgármesteri hivatal belső szervezeti tagozódásának, létszámának, munkarendjének és ügyfélfogadási rendjének meghatározása, a másik pedig a rejtélyes „Egyebek”.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!