Szegedi hírek

2022.04.12. 16:07

Mobil EKG-ket kapott a gyermekklinika

Egymillió forint értékben vásárolt három mobil EKG-berendezést a Mosolykommandó Közhasznú Alapítvány a szegedi gyermekklinikának. A gépekkel régi, elavult eszközöket tudtak kiváltani.

T. K.

Az 1 millió forint értékű adományt az adó 1 százalékos felajánlásokból tudták megvásárolni. Fotó: Kuklis István

Három darab mobil EKG-gépet vásárolt a Mosolykommandó Közhasznú Alapítvány a szegedi gyermekklinikának. Pataki Gergely, a bohócdoktorok alapítója elmondta, a tavalyi adó 1 százalékos felajánlásokból költöttek 1 millió forintot a műszerbeszerzésre. 
A gyermekklinikával már 2015 óta együttműködünk. Elsősorban mentális segítséget nyújtunk a kis betegeknek bohócdoktoraink segítségével, de az elmúlt években igyekeztünk tárgyi adományokkal is segíteni az itteni gyógyító munkát. A tavalyi egy százalékos évünk kiemelten sikeres volt, mind a felajánlók száma, mind a kapott pénzösszeg nőtt, így szerettük volna a plusz bevételünket a gyermekklinika további fejlesztésére fordítani. Megkérdeztük, mire lenne szükség, így valóban olyan eszközt tudtunk vásárolni, ami hasznos – fogalmazott.

 

Bereczki Csaba, a SZTE Gyermekgyógyászati Klinika és Gyermek-Egészségügyi Központ igazgatója elmondta, múlt héten már üzembe is helyezték a három EKG-gépet, melyek közül egy az intenzív osztályon, egy a fertőző osztályon, egy pedig a második emeleten kapott helyet. 
A régi, elavult gépeket cseréltük le ezekkel a modern berendezésekkel, melyek nagy előnye, hogy kicsik, így könnyen mobilizálhatók. Ilyen típusú EKG nincs is több az intézményben, a többi gépet rögzített helyen tudjuk csak használni – mondta.

 

A kuratórium döntése alapján egyébként a Mosolykommandó Közhasznú Alapítvány minden évben meghatározott összeget fog elkülöníteni, amelyből az éppen szükséges, hasznos és nélkülözhetetlen beteggyógyító eszközöket vásárolják meg a gyermekklinika részére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!