Szegedi hírek

2022.04.14. 09:24

Romlott disznósajtot árult az egyik szegedi piacon

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a férfival szemben, aki a hatósági előírások megszegésével állított elő húskészítményeket és árulta azokat egy szegedi piacon.

delmagyar.hu

A kép illusztráció. Fotó: Török János

A vádirat szerint a férfi az egyik megyebeli faluban levő házában dolgozott fel sertéshúst és árulta azt a környékbeli kistermelői piacokon. A vádlott 2019 májusában közel két héten keresztül adott el az egyik szegedi piacon disznósajtot, füstölt májast és abált vért, amelyeket a hatósági előírások megszegésével állított elő. 

A férfi ugyanis nem a saját maga által tartott állatok húsát, hanem ellenőrizetlen forrásból beszerzett termékeket dolgozott fel, érvényes egészségügyi kiskönyvvel nem rendelkezett, a telephelyen a kézfertőtlenítés lehetősége nem volt adott, a húskészítményeket hűtés nélkül szállította és értékesítette. 

A vádlott által eladott termékekben salmonella tenyészett ki, melynek következtében 28 vevő betegedett meg, négyen közülük kórházba is került. 

A járási hivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Osztálya a piacon tartott ellenőrzése során a vádlott által árult termékekből vett mintákkal ugyanazt a kórokozót mutatta ki, mint a betegeknél. 

A vádlott bűnösségéről a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!