"A mozdonyvezetőnek alig maradt ideje fékezni"

2022.04.05. 12:32

Sajtótájékoztatót tartott a MÁV a halálos vonatbalesetről

Biber Anett, a MÁV-Volán-csoport szóvivője délben tartott sajtótájékoztatót.

Kovács Erika

Fotó: Donka Ferenc

A mozdonyvezetőnek alig maradt ideje fékezni, mert nagyon közel volt a vasúti átjáróhoz, amikor elé hajtott a kisteherautó, így bekövetkezett az ütközés. A mozdonyvezető mindent az utasításoknak és az előírásoknak megfelelően tett. Ezen a vasúti szakaszon 80 kilométer/óra az engedélyezett sebesség, amit nem lépett át. A biztosító berendezés jól működött – mondta Biber Anett. Tájékoztatása szerint a vonaton a mozdonyvezető és a jegyvizsgáló mellett 12-en utaztak, a mozdonyvezető kivételével mindenki megsérült.

 

A jármű körülbelül 100 métert siklott, majd az oldalára fordult. Az előzetes becslések szerint a kár mértéke meghaladja a 100 milliós nagyságrendet. A járművet selejtezni kell, nem lehet javítani. Szolnokról érkezik egy daru, azzal állítják vissza a pályára a sérült motorkocsit, egy mozdonnyal vontatják el Vásárhely, vagy Szentes felé. A vonatközlekedés várhatóan szerda reggelig szünetel. A pálya rendbetétele után csökkentett sebességgel újra indulhat a vasúti forgalom – tudtuk meg Biber Anettől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában