Szegedi hírek

2022.04.12. 15:05

Soha ennyi cég nem vett részt az egyetemi állásbörzén, mint most – Fotók

Rekord számú munkaadó vett részt a Szegedi Tudományegyetem tavaszi állásbörzéjén. A rendezvényen az egyetemvezetés átadta az SZTE Alma Mater-presztízsdíjat is, amellyel immár másodjára méltatták a Pick Szeged Zrt.-t.

Koós Kata

Soha ennyi cég nem kínált még álláslehetőséget az SZTE hallgatóinak, mint a kedden megrendezett, tavaszi állásbörzén. Összesen 75 kiállító, köztük regionális cégek, az ország legnagyobb multinacionális és hazai vállalatai, munkaerő-közvetítők és egyéb szolgáltatók várták az egyetem gyakornoki helyet kereső hallgatóit és leendő friss diplomásait a József Attila Tanulmányi és Információs Központban. 

 

Rovó László rektor és Fendler Judit kancellár köszöntötte a rendezvény résztvevőit. A kancellár hangsúlyozta, a kiállítók nagy létszáma is bizonyítja, hogy az SZTE öles léptekkel halad a cél felé, hogy negyedik generációs egyetemmé váljon. Azaz az oktatás, a kutatás és a gyógyítás mellett a térség motorjaként a teljes ökoszisztémára ráhatással legyen. Majd azzal folytatta, hogy a kiállító cégek többségével már duális oktatási partnerséget alakított ki az egyetem.

 

Rovó László hozzátette, reményei szerint az állásbörzével is hozzájárulhatnak, hogy az SZTE-n végzett diplomások helyben maradjanak és szaktudásukkal a régiót gazdagítsák, annak fejlődését segítsék. 

 

Az érdeklődő hallgatók a belépéskor a tanulmányaiknak, szakterületüknek megfelelő színű karszalagot kaptak, amelynek segítségével a standokon elhelyezett színkódok révén könnyedén megtalálhatták azokat a kiállítókat, akik számukra megfelelő pozíciókat kínáltak. 

 

A rendezvény keretében átadták az SZTE Alma Mater-presztízsdíjat is, amellyel minden évben olyan céget, szervezetet méltatnak, amely az egyetemmel szoros tudományos vagy szakmai kapcsolatot ápol és kiemelt foglalkoztatója a Szegeden végzett hallgatóknak. Immár második alkalommal a Pick Szeged Zrt.-nek ítélték a kitüntetést, amely 2013 óta ösztöndíjjal támogatja az SZTE hallgatóit, 2016 óta pedig duális képzési partnere az egyetemnek, szakmai gyakorlati helyeket biztosít és szakdolgozati képzőhelyként funkcionál. A kétezer dolgozójából 87 a Szegedi Tudományegyetemen végzett, közülük számosan vezető beosztásban dolgoznak, mellettük 31 mentorált hallgatót segítettek már a cég mentorai pályájukon. A díjat Bessenyei Zsolt, a Pick Szeged Zrt. HR-vezetője vette át a rektortól, a kancellártól és Görög Márta, alumni ügyekért felelős rektori megbízottól. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!