Szegedi hírek

2022.04.14. 13:13

Szabó és Mihálffy átvette megbízólevelét

Nagycsütörtökön a szegedi városházán átvette képviselői megbízólevelét az ellenzék közös jelöltje, Szabó Sándor és a kormánypártok színeiben induló és nyerő, Mihálffy Béla.

Munkatársunktól

Fotó: Karnok Csaba

Fotó: [email protected]

Csongrád-Csanád megye 1-es számú országgyűlési egyéni választókerületben Szabó Sándor, a DK-Jobbik-Momentum-MSZP-LMP-Párbeszéd közös jelöltje, a 2-es számú országgyűlési egyéni választókerületben pedig Mihálffy Béla, a Fidesz-KDNP indulója győzött és szerzett képviselői mandátumot az április 3-án megtartott választáson. 

Mindketten magabiztosan verték a kormánypártok, illetve az ellenzéki összefogás jelöltjét, és jutottak be a Parlamentbe, Szabó harmadik ciklusát kezdi, míg Mihálffy újonc ebben a kategóriában, ez lesz az első négy éve.


Megbízólevelüket nagycsütörtökön, ünnepélyes keretek között vették át a szegedi városháza Tisza Lajos termében az 1-es és a 2-es választókerület bizottságainak elnökeitől, Tomasovszky Csillától és Herédi Edittől. Az új országgyűlés, a hírek szerint, május 2-án alakul meg.


 Akárcsak a 2014-es és a 2018-as választásokat követően Szeged fejlődéséért fogok dolgozni, azért hogy ez tovább folytatódjon 

- közölte Szabó Sándor. Azzal folytatta, pártja, az MSZP azon a véleményen van, hogy ott kell lenni az alakuló ülésen és részt kell venniük a parlamenti munkában, mert erre kaptak felhatalmazást - különösen az egyéniben nyertes képviselők - az emberektől.

Szabó Sándor és Mihálffy Béla nagycsütörtökön vehette át képviselői megbízólevelét. Fotó: Karnok Csab


 Köszönöm mindenkinek a demokratikus voksolás megrendezésében játszott szerepét, munkáját és a választóknak a bizalmat. Szegedért és a Homokhátságért fogok dolgozni, de nem feledkezem meg Dorozsmáról sem, hiszen ott élek és a helybeliek 12 évig szavaztak nekem bizalmat a városi közgyűlésbe 

- mondta el Mihálffy Béla. Megjegyezte: frakciója majd segít abban, hogy milyen bizottságokban dolgozhat majd sikeresen a ciklusban.


Mihálffy Béla már lemondott városi képviselőségéről, ugyanis a kettőt együtt, egyszerre nem töltheti be. Az időközi választást június 26-án rendezik meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!