Az ütközéstől vonat is leborult a töltésoldalba

2022.04.05. 19:41

Frissítve: Elkezdték a motorvonat elszállítását – Fotók a helyszínről

A Szentesről Hódmezővásárhelyre tartó vonatjárat elé hajtott egy kisteherautó.

delmagyar.hu

19:30: Elkezdték a reggeli balesetben kisiklott motorvonat elszállítását. 

 

09:50: Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője az MTI-nek elmondta: a baleset helyszínére tíz mentőautó és egy mentőhelikopter érkezett.
Hozzátette: a balesetben öt férfi a helyszínen  életét vesztette, a mentők két férfit súlyos sérülésekkel  - fej- és végtagsérülésekkel - kórházba szállítottak. A vonaton 11 utas szenvedett jellemzően zúzódásokat, őket megfigyelésre szintén kórházba vitték.
 


A szóvivő tájékoztatása szerint a baleset sérültjeit a szegedi, a szentesi, a hódmezővásárhelyi és a kecskeméti kórházakba szállították.

Az MTI úgy tudja, hogy a kisiklott motorvonat az oldalára borult és 60 méterre az ütközés helyszínétől csúszott az árokba. A megpördülő teherautó két villanyoszlopot kidöntött.

 

09:10: Egy munkásokat szállító kistehergépkocsi a sínekre hajtott, ahol az éppen odaérkező Szentesről Hódmezővásárhelyre tartó motorvonattal ütközött. A vonat az ütközés erejétől kisiklott. A balesetben a kisteherautóban utazók közül öten a helyszínen életüket vesztették. A vonaton és a járműben több mint tízen sérültek meg. – írja a rendőrség közleményében.

 

08:31: A Mávinform azt közölte a honlapján, hogy a vonaton 22 utas volt, közülük ketten súlyosan, nyolcan könnyebben megsérültek; a kisteherautó utasai közül többen meghaltak. Hozzátették, hogy a fénysorompó jól működött, a kisteherautó a tilos jelzés ellenére hajtott a vonat elé.
A helyszínelés és a műszaki mentés miatt várhatóan szerda reggelig Szentes és Hódmezővásárhely között pótlóbuszok közlekednek - írták.

 

07:40: Vonat elé hajtott egy platós kisteherautó Mindszentnél. A balesetben többen megsérültek és többen meghaltak. – írja a rendőrség.

 

Az ütközés következtében a vonat kisiklott és az árokba borult. A balesethez a hódmezővásárhelyi, a szentesi és a szegedi hivatásos, valamint a mindszenti önkéntes tűzoltókat riasztották. A műszaki mentést a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítja. A helyszínre egy mentőhelikopter is kiérkezett. Az érintett útszakaszt teljes szélességében lezárták.
– írja a katasztrófavédelem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!