A top 3-ban már bebiztosította a helyét

2022.04.06. 18:00

Újra nyerhet az Exatlonon a szegedi Busa Gabriella – Videó

A top 3-ba jutott az Exatlon tegnapi adásában a szegedi rendőrnyomozó, Busa Gabriella. Az egykori kick-box-világbajnok 2020-ban már megnyerte ezt a versenyt, vasárnap kiderül, tud-e duplázni.

T. K.

Busa Gabriella kedden bebiztosította helyét a top 3-ban. Fotó: TV2

Véghajrájához érkezett a TV2 sportreality műsora, az Exatlon: vasárnap kiderül, melyik női és férfi játékos viheti haza a 15-15 millió forintos fődíjat. A szegedi Busa Gabriella a tegnapi adásban nagy lépést tett ebbe az irányba: első női versenyzőként jutott be a top 3-ba. Ha sikerülne megnyernie a döntőt, immár kétszeres Exatlon-győztesnek mondhatná magát, hiszen a 2. évadban megnyerte a női finálét. 


 

A háromszoros kick-box-világbajnok, aki civilben a Csongrád-Csanád Megyei Rend­­őr-főkapitányság gazdaságvédelmi nyomozója, 2020-ban is a kezdő csapat játékosa volt, vagyis az első naptól az utolsóig szerepelt. Most ismét január első napjaitól küzd a dominikai tengerparton felállított sportpályákon, ráadásul sokáig ott volt mellette a korábbi évadban szerzett barátja, Zozó is. Ő a múlt pénteki párbaj végén búcsúzott, így az egyéni szakaszt már az ő támogatása nélkül kell végigcsinálnia Gabinak. A szegedi sportolónőnek egyetlen párbajon sem kellett részt vennie az idei évadban, többször volt a legjobb statisztikájú Bajnok. 
 

Keddi győzelmével kapcsolatban elmondta, jó érzés volt nyerni, de tudja, hogy ez csak egy állomás a teljes versenyt tekintve, ezért nem bízza el magát. Az, hogy aznap nyerni tudtam, csak egy aktuá­lis állapotot mutatott. Minden egyes nap meg kell küzdeni az ittlétért – fogalmazott. Arra a kérdésre, hogy szerinte ki csatlakozik hozzá következőnek a top 3-ba, azt mondta, Grétit tartja a legerősebb lány játékosnak a mezőnyből, így azt gondolja, hogy ő lesz az. Mindenesetre most nagy előnyt szerzett, akárki is lesz majd az ellenfele, mert azzal, hogy elsőként jutott a legjobbak közé, szerdán pihenhet, csak csütörtökön vár rá újabb küzdelem. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!