Fábiánsebestyén

2022.05.25. 14:00

A Vidék felemelkedéséért néven alapított díjat Farkas Sándor

A Vidék felemelkedéséért néven új mezőgazdasági díjat alapított Farkas Sándor, a Szentesi és Csongrádi járás országgyűlési képviselője. A díjat Fábiánsebestyénen adták át először, a Kinizsi 2000 Zrt. hagyományos partnertalálkozóján a közelmúltban.

Kovács Erika

Sztáray Péter államtitkár, Farkas Sándor és Makai Szabolcs, a Talentis Agro Zrt. vezérigazgatója a fábiánsebestyéni partnertalálkozón. Archív Fotó: Kovács Erika

A díj küldetését az alapító, Farkas Sándor így jelölte meg: Magyarország jövőjének egyik alappillére a magyar vidék fejlesztése. Alapvető kötelességünk térségünk vonzerejének, egyéniségének megőrzése, a környékre jellemző értékek és termékek tudatos hasznosítása és ezzel a lehetőségek fejlesztése a jó gazda gondosságával. Feladatunk, hogy a legtöbbet hozzuk ki helyi adottságainkból, értéket és munkalehetőséget teremtsünk vidéken, hogy a hagyományos mezőgazdasági tevékenységek visszaszorulása, illetve a technológiai váltás, a nagyvárosok vonzereje ellenére jövőt, otthont, munkát jelenthessen a vidék továbbra is a fiatalok számára. Környezetünkben olyan felelősségteljesen gondolkodó emberek, vállalkozók, szakemberek vannak, akik mindent megtesznek annak érdekében, hogy az agrárium a fiatalok száméra vonzó legyen. Ennek az értékteremtő tevékenységnek az elismerésére jött létre a Vidék felemelkedéséért díj.

Az elismerést idén ketten kapták meg, a Talentis csoport, amelynek vezérigazgatója Ma­­kai Szabolcs. A csoport lett a Ki­­nizsi 2000 Zrt. új tulajdonosa. 
A Talentis Agro Zrt. 100 százalékban magyar tulajdonú mezőgazdasági és élelmiszeripari vállalatcsoport. Portfóliójában számos nagy múltú, történelmi hagyományokra is visszatekintő agrárvállalat, élelmiszeripari alapanyagot és fogyasztási ja­vakat termelő üzem található. Működésük alapja a felelősség és az odafigyelés. 

A másik díjazott pedig a he­­tente megjelenő, a magyar mezőgazdaság egészét átfogó szaklap, a Magyar Mezőgazdaság szerkesztősége. Az elismerést Sári Enikő, a Magyar Mezőgazdaság Kft. ügyvezető igazgatója vette át. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!