Vezető hírek

2022.05.26. 07:00

Akár pár ezer forintból is tudunk strandolni

Akár pár ezer forintból is kihozhat idén egy strandolást egy háromtagú család, de van olyan fürdő, ahova 10 ezer forint sem elég a belépőre. Összeszedtük, megyénkben hol mennyit kérnek azért, hogy bemenjünk a strand területére.

T. K.

Az élővizes strandok szezonja még csak ezután kezdődik, Sziksósfürdőn például június 3-án indítják az előszezont. Fotó: Kuklis István

Fotó: Kuklis István

Bár most éppen hétvégére romlik el az idő, az elmúlt napokban már többször örülhettünk nyári időjárásnak, így vélhetően egyre többen gondolkoznak strandprogramokban. Össze­­szedtük ezért, a megye für­­dőiben hol mennyibe kerül a belépő. 

A megye legnagyobb komplexumába, a Napfényfürdő Aquapolisba a felnőttbelépő 5700, a gyermekjegy 3100. Mivel családi jegyes konstrukciót nem egységesen dolgozott ki minden fürdő, olyat választottunk, amely mindenhol elérhető. Ez a 2 felnőtt egy gyerekkel kombináció, amely itt 13 ezer forintba kerül. Aki nem vágyik csúszdázásra, vehet csak a SZUE-ba is belépőt, a felnőttek 2500, a gyerekek 2000 forintért, illetve ide van 1000 forintos úszójegy is.

A makói Hagymatikumba a felnőtt napijegy 3100, a gyermek 2300, Makó-kártyára vi­­szont 50 százalékos kedvezmény jár. A családi jegy 6900 forint. A vásárhelyi Török Sándor Strandfürdőbe a felnőttbelépő 1800, a gyerek 900, két felnőtt és egy gyerek pedig 3990 forint. Az algyői Borbála fürdőbe a felnőttek 1550, a gyermekek 950 forintért mehetnek be, az algyői lakosok ebből kedvezményt kapnak. Az úszójegy 760 forintba kerül. 

Az élővizes strandokra még vélhetően kevesen vágynak a hűvös vizek miatt, ettől függetlenül azok árait is megnéztük, hiszen sokan nem is a fürdés, hanem a természet közelsége miatt választják ezeket. A Szikin az előszezon június 3-án indul. A felnőttbelépő 1000, a kedvezményes 800 forintba, a családi pedig 3500 forintba kerül. 

A sándorfalvi Nádastó Szabadidőpark esetében egyelőre még a tavalyi árak vannak érvényben: ezek szerint a felnőtteknek 1100, a gyermekeknek 800 forintot kell fizetniük a strandolásért, két felnőtt és egy gyermek 2850 forintért kap családi jegyet. A sándorfalvi la­kosok ezekből az árakból kedvezményt kapnak. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!