Szegedi hírek

2022.05.13. 12:56

Döntöttek a megyei díjazottakról

A Csongrád-Csanád Megyei Önkormányzat pénteki közgyűlésén határoztak a 2021-es beszámolóról, zárszámadásról és maradványpénzekről, módosították az idei költségvetést, valamint zárt ülésen döntöttek az augusztus 20-ai megyei díjazottakról.

Imre Péter

A pénteki közgyűlésen zárt ülésen döntöttek at augusztus 20-ai díjazotakról. Fotó: Karnok Csaba

A megyei önkormányzat pénteki szegedi közgyűlésén - amin Toroczkai László országgyűlési képviselő már nem vett részt, összeférhetetlenség miatt lemondott tagságáról - először a tavalyi beszámoló, zárszámadás és maradványpénzek kerültek terítékre. 

Az önkormányzat gazdálkodása stabil, a bevételek és a kiadások 2021-ben is egyensúlyban voltak - jegyezte meg Gémes László, a megyei közgyűlés elnöke. Ezt a jelenlévők is így gondolták, mert tartózkodás és ellenvoks nélkül egyhangúlag megszavazták az előterjesztést.

Az idei költségvetés módosítását is elfogadták a képviselők, amire több módosítás, újabb kiadások és forrásátcsoportosítások miatt volt szükség. Ádók János alelnök sorolta a tételeket a Mindszent-Szegvár kerékpárúttól, a szegvári egészségházon, a Belvedere átalakításán keresztül a különböző alapítványi támogatásokig. 

Szó volt még a Top Plusz keretösszeg növekedéséről és arról, hogy a Csongrád-Csanád Megye Fejlesztéséért Nonprofit Kft. az elmúlt évben sikeresen működött. Kormányos Sándor képviselő, tanácsnok ezt számokkal, adatokkal támasztotta alá. Gémes László annyit tett hozzá: a települések a visszajelzések alapján elégedettek a kft. munkájával.

Ezután zárt ülésen döntöttek az augusztus 20-ai megyei díjazottakról. 

Csongrád-Csanád megye kultúrájáért díjban részesül Kovács-Tanács Istvánné, az Aranyszöm Rendezvényház és a Kapocs Népfőiskola vezetője és Halász Tamás helytörténész; köznevelésért díjban Martyin Lászlóné, a mórahalmi Móra Ferenc Általános Iskola pedagógusa és Farkas Sándorné könyvtáros, közrendért és közbiztonságért díjban Huszár Tibor tűzoltó ezredes, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság igazgató-helyettese és Virág János Attila rendőr alezredes; alkotói díjat vehet át Tóbiás Klára szobrászművész, Horváth Mihály könyvtáros, helytörténeti kutató és Marton Árpád író, népművelő, szerkesztő és újságíró, közigazgatásért díjat érdemel Csehné Lakos Ilona, a szentesi polgármesteri hivatal munkatársa, Faragó Péter, a tömörkényi közös önkormányzat jegyzője és Balog László tisztviselő, egészségügyért díjat Kovács László vásárhelyi bőrgyógyász és Mecseki Sándor nyugalmazott háziorvos kap.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!