Vezető hírek

2022.05.22. 18:11

Esküt tettek Csanádpalota új vezetői

Szabó Imre

Az ünnepi ülést a díszteremben tartották. Fotó: Szabó Imre

Vasárnap délután a városházán letette az esküt az új csanádpalotai polgármester, illetve a megválasztott képviselő-testület tagjai. Az érdeklődés akkora volt, hogy pótszékeket kellett behozni. 

A választás már közzétett eredményét Gila Mihályné, a helyi választási bizottság elnöke ismertette, megjegyezve, hogy az eredmény ellen senki nem nyújtott be kifogást. Ezt követően került sor Perneki László polgármester, illetve a képviselők – Tóth László, Kovács Gábor, Takács János, Túri Tamás Márk, Bodzás István, illetve Nyerges Mihály – ünnepélyes eskütételére. 

Az ülésen egy, társadalmi megbízatású alpolgármestert választottak Tóth László személyében. Elhangzott: a jogszabályi előírások értelmében a polgármester illetménye bruttó 780 ezer, költségtérítése 112 ezer forint, az alpolgármesteré bruttó 200 ezer, költségtérítése 30 ezer forint.

Perneki László ünnepi beszédében azt mondta, nincs több vesztegetni való idejük. Csanádpalotán az önkormányzat anyagi lehetőségeinek függvényében igyekszik felújítani a közintézményeket, visszaszerezni a térségi vezető szerepet, együttműködve a környező településekkel, a parlamenti képviselővel. A város a határhoz, az autópályához közel van, ami jó lehetőséget jelent a munkahelyteremtésre, hogy a fiatalok itt maradjanak, itt legyen megélhetésük. 

Ígéretek helyett munkára van szükség. A képviselőkkel együtt a rend, a béke és a fejlődés jegyében, a lakossággal összefogva szeretnénk dolgozni – tette hozzá.  

Az ülésen Lázár János parlamenti képviselő együttműködést ajánlott az új palotai vezetésnek. 

A választás rendet szabott a rendetlenségben – fogalmazott beszédében. 

Lázár szerint Palota sokat veszített a 2019 utáni széthúzással. Most itt az idő ezt lezárni. A kormányhivatal és a hatóságok bevonásával egy tisztességes átadás-átvételre, a település valós pénzügyi helyzetének feltárására, a szabálytalanságok szankcionálására van szükség, ezt követően pedig arra, hogy a felkínált lehetőségekkel élve teremtsenek jobb életet az itt élőknek. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!