Elkezdődött az útfelújítás

2022.05.25. 12:30

Forgalomkorlátozások várhatók Bordányban, a Benke Gedeon utcában

Elkezdődött a bordányi Benke Gedeon utca legforgalmasabb szakaszának felújítása.

Munkatársunktól

Folyamatosan újulnak meg a bel- és külterületi utak a településen. Fotó: Frank Yvette

Mint azt a Bordányi Napló megírta, és ahogy korábban mi is beszámoltunk róla, a Belügyminisztérium támogatásának köszönhetően pályázati forrásból újítják fel a Benke Gedeon utca egy sza­­kaszát. A képviselő-testület legutóbbi ülésén döntött a ki­vitelezőről, a legolcsóbb ajánlatot a Norbo-ÉP Kft. adta, így ők végezhetik el a beruházást. A vállalkozó a szerződéskötést követően rövid időn belül meg is kezdte a munkát. Hamarosan megvalósul az útburkolati rekonstrukció: a pékség és a fa­­luház közötti szakaszon az út és a hozzá kapcsolódó parkolók új aszfaltburkolatot kapnak. A felújított utat a pünkösdi falunapon tudják majd először használatba venni a közlekedők. 
 

Fontos információ, hogy a ki­­vitelezés ideje alatt az érintett útszakaszon a forgalom korlátozott lesz, de az ott lakók számára a bejárást biztosítják. A zavartalan munkavégzés miatt az a kérés, hogy a parkolóban, illetve az út szélén ne hagyják ott járműveiket, azokkal az udvarban, vagy ha az nem lehetséges, a közeli utcában parkoljanak. A lakókat a kivitelező szórólapokon is tájékoztatja az egyes munkaszakaszokról, különösen majd az aszfaltréteg leterítésének időpontjáról, amikor teljesen akadályozva lesz a bejárás. 
 

A településen a külterületi utakra is odafigyelnek: háromszázmillió forint támogatást nyert Bordány a Vidékfejlesztési Programban a külterületi utak fejlesztésére kiírt pályázaton. A képviselő-testület korábbi döntése szerint a falu a megvalósításhoz további 19 millió forint önerőt tesz hozzá. A felújítandó szakaszokon a jövőben mart aszfalton lehet közlekedni. A munkálatok a közbeszerzési eljárást követően kezdődhetnek meg, és a tervek szerint egészen 2024 márciusáig folynak majd. 
 

 

A településen a külterületi utakra is odafigyelnek: háromszáz­millió forint támogatást nyert Bordány a Vidékfejlesztési Programban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!