Szegedi hírek

2022.05.27. 18:16

Gőzerővel épül a szabadtéri technikai háttérországa

Koós Kata

Fotó: Karnok Csaba

Javában zajlanak a Szegedi Szabadtéri Játékok színpadainak építési munkálatai. Arról, hogy hol tart a munka, Barnák László főigazgató tájékoztatta lapunkat pénteken a Dóm téren. Elmondta, vasárnap éjjel érkeztek meg az első kamionok, a munka hétfőn kezdődött, és várhatóan június végéig tart majd a Fogadalmi templom előtt. 

Július 1-jén, a szabadtéri játékok első programjaként a Szabadság, szerelem tánc-szín-játékkal kezdődik az évad, amelyet koprodukciós partnerként a Magyar Nemzeti Táncegyüttessel hozunk létre a Kossuth-díjas Zsuráfszky Zoltán rendezésében, a Harangozó-díjas Vincze Zsuzsa forgatókönyvével – mondta el a főigazgató. A Petőfi életét és munkásságát feldolgozó néptáncprodukciót a Mamma mia!, a La Traviata opera és a Chicago musical követi majd. 

Várkonyi Miklós műszaki vezető és Barnák László főigazgató ismertette, hol tartanak az építési munkálatok. Fotó: Karnok Csaba

A Dóm téri nézőtér és színpad sajátosságairól Várkonyi Miklós, a szabadtéri műszaki vezetője nyújtott tájékoztatást. Elmondta, a szükséges alkatrészek, műszaki berendezések hatvan kamionnal érkeztek a helyszínre. A négyezer férőhelyes nézőtér csaknem harminc éve épült fel először, szektorai idén is Szeged testvérvárosainak nevét viselik majd. A mintegy kétezer négyzetméter alapterületű színpad mérete egyedülálló hazánkban. A műszaki vezető arról is beszélt, hogy a vázszerkezetet alkotó csövek hossza 18 ezer méter, azaz, ha összekapcsolnánk egy vonalban azokat, Szegedtől Mórahalomig érne a rúd. 

Barnák László kiemelte, minden évben igyekeznek emelni az előadások színvonalát, idén a hangrendszert korszerűsítették. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!