Vezető hírek

2022.05.17. 11:53

Hallai Zsolt az év tűzoltója

A napokban vette át az Év Tűzoltója elismerést a belügyminisztertől Hallai Zsolt. A megyei tűzoltósági főfelügyelő gyerekkorában még nem akart tűzoltó lenni, de a végül meghozott döntést élete egyik legjobb elhatározásának tartja.

Suki Zoltán

Folyamatosan fejlesztette magát az év tűzoltója. Fotó: Frank Yvette

Idén is átadta Pintér Sándor belügyminiszter az Év Tűzoltója elismerést a napokban Budapesten. Az országban ezt hárman kapták meg, az egyikük a Csongrád-Csanád megyében szolgálatot teljesítő Hallai Zsolt volt. 

A megyei tűzoltósági főfelügyelő alezredes a Délmagyarországnak elmondta, hogy – sokakkal ellentétben – nem tervezte gyerekkorától, hogy tűzoltó lesz. Végül 1995-ben látott egy újsághirdetést, amire jelentkezett. Ma pedig már élete egyik legjobb döntésének tartja, hogy beadta önéletrajzát a laktanyába. 2012-ben már a szegedi tűzoltók parancsnokaként irányította a szolgálati csoportokat, 2013-tól pedig a Csongrád-Csanád megyei igazgatóság tűzoltósági főfelügyelője lett.

Fotó: Frank Yvette

Az alezredes végigjárta a szamárlétrát. A Szegedi Tűzoltóságon kezdte beosztott tűzoltóként, majd gépkocsivezető, különlegesszer-kezelő és szerparancsnok lett. 

Már a kezdeti időszakról is azt mondta, hogy nagyon szerette, ráadásul az ország egyik legnagyobb tűzoltóságán dolgozhatott. 

„Számtalan káresemény felszámolásában vettem részt. Azt az érzést, amikor segítünk a bajbajutottakon, nehéz szavakba önteni. Nagyon sokat tanultam a bajtársaimtól, mindannyian nagyon jó és igazán önzetlen emberek. Nem tudom, hogy van-e még egy ilyen hivatás, ahol ennyire összetartanak a munkatársak. A közös munkához elengedhetetlen, hogy maximálisan megbízz a másikban azokban a pillanatokban is, amikor gyorsan kell cselekedni” – fogalmazott. 

Hallai Zsolt a szolgálat alatt folyamatosan tanult is. A Pollack Mihály Műszaki Főiskolán műszaki szakoktatói diplomát szerzett, legutóbb pedig a Nemzeti Közszolgálati Egyetem mesterszakán diplomázott, ahol okleveles katasztrófavédelmi vezetői képesítést szerzett. 
A frissen kitüntetett tűzoltó húsz éve ismerte meg feleségét, három gyermeke van, közülük egy már önálló életet él. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!