Szegedi hírek

2022.05.23. 18:10

Háromnapos gyerekünnepet rendeznek Szegeden

Előadásokkal, játékokkal, muzsikával és bábkészítési lehetőséggel várja a gyerekeket a szegedi Kövér Béla Bábszínház a hétvégén. Az intézményben napi négy produkcióval kedveskednek a családoknak, továbbá az Árpád téren, a bábszínház előtti utcaszakaszon, sőt Sándorfalván is kínál majd programokat a társulat.

Koós Kata

Kiss Ágnes intézményvezető elmondta, első alkalommal ünnepli ilyen nagyszabású fesztivállal a gyereknapot a szegedi bábszínház. Fotó: Kuklis István

Tengerhab gyereknap címmel szervez háromnapos fesztivált az esztendő legnagyobb gyermekünnepe apropóján a szegedi Kövér Béla Bábszínház társulata. Kiss Ágnes intézményvezető elmondta, első alkalom lesz a szegedi bábszínház történetében, hogy ilyen nagyszabású fesztivállal kedveskednek a legifjabb generációnak.

A koronavírus nagyon megnyirbálta a gyerekek mentálhigiénés állapotát. Hálásak vagyunk a szülőknek és a pedagógusoknak, akik úgy érezték, hogy igenis bátran eljönnek egy zárt térbe és megpróbálják újra integrálni a gyerekeket a bábszínházi közegbe. Visszaadták a hitünket, hogy mennyire fontos a feladatunk, hogy minél többet, minél színesebben és izgalmasabban játsszunk a gyerekeknek – mondta. 

Péntektől vasárnapig 12 előadást tekinthet meg a közönség a bábszínházban. 

A legkisebbeknek A kíváncsi pillangó és a Kukucs csecsemő-előadásokkal készülnek, az óvodásokat és iskolásokat pedig a Betyárvilág, a Mara és a pillangófül, valamint a Mérleghinta produkciókkal várják. A péntek délutáni előadással az idei Lázár Ervin Program keretében hirdetett alkotópályázat győztes osztályainak, a Jerney János Általános Iskola elsős nebulóinak kedveskednek. A pályaművek virtuális kiállítás keretében a bábszínház honlapján megtekinthetők. 

Mindhárom napon a Tisza Lajos körúton, a színház előtt izgalmas, az adott nap előadásaihoz kapcsolódó játék- és zacskóbáb készítés, valamint Árvízi mentés játék várja az érdeklődőket. Az épület előtt az Együtt a Kisállatokért Alapítvány és az Ákombákom gyerekkönyv és játékbolt is játékokkal csatlakozik majd a társulathoz.

Mindemellett a színház kitelepül pénteken délelőtt és délután egy-egy órára a szegedi Árpád térre, ahol óriásbábokkal, hangszerbemutatóval és rongyszőnyeg társasjátékkal várják az érdeklődőket, a fesztivál lezárásaként vasárnap délután pedig a sándorfalvi Széchenyi Ifjúsági Közösségi Központban kézműves foglalkozásokkal, bábsimogatóval és egyéb játékokkal kedveskednek az arra járóknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!