A szülők töltötték meg mindenféle dologgal a dobozt

2022.05.17. 19:30

Játékot is lehet kölcsönözni Maroslelén

Maroslelén egy apuka, Keményffy Zoltán játékládát helyezett el a falu központi játszóterén, szülőtársai pedig kikölcsönözhető játékokkal töltötték meg. Az ötlet bevált – hamarosan a következőt is kihelyezik egy másik játszótérre.

Szabó Imre

Keményffy Zsolt a játéktároló ládánál. Fotó: Szabó Imre

Az ötlet onnan jött, hogy velünk is előfordult néha, hogy hirtelen ötlettől vezérelve, játék nélkül jöttünk ki a játszótérre – meséli a kétgyerekes édesapa, Keményffy Zoltán. 

A két gyerek közül az egyik most 5, a másik 12 éves, és a kisebbik természetesen szívesen játszóterezik. Persze amikor játék nélkül érkezik egy gyerek, általában konfliktusba keveredik a többivel, mert ő is szeretne egyet magának. Ezt hivatott feloldani a doboz, amelyet maguk a szülők töltöttek meg mindenféle játékkal. Oldalán kedvesen megfogalmazott felirat kéri a használókat, hogy távozás előtt mindent tegyenek vissza a helyére. 

A játéktároló doboz eredetileg egy víztisztító berendezés tartódoboza volt, nem Keményffy Zoltán készítette – a szakmája sem asztalos, hanem roncsolásmentesanyag-vizsgáló. Egy barátjától kapta. 

Minden gyereknek van otthon felesleges játéka, így a ládikó gyorsan megtelt – mondta. 

Tapasztalatai szerint a doboznak van egyfajta közösségépítő szerepe, mert amióta kint van, azóta a gyerekek a leggyakrabban az itteni játékokkal közösen játszanak. Ami a legkellemesebb meglepetés: a doboz egy hónapja került a helyére, de egyetlen játék sem tűnt el, sőt a számuk még gyarapodott is. Rongálás sem történt – igaz, ez valószínűleg annak is köszönhető, hogy a területet kamera figyeli. 

Drimba Tibor, a falu polgármestere azt mondta a Délmagyarországnak, hogy a faluban összesen 3 játszótér van. A piac melletti most készült el, és a sikerre való tekintettel alighanem ott is lesz majd játékdoboz. Hasonlót egyébként sem ő, sem az ötletgazda édesapa nem látott még, úgyhogy kuriózumnak is tekinthető. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!