Szegedi hírek

2022.05.27. 19:43

Kitüntetéseket adtak át a kamarai küldöttgyűlésen Szegeden

A százéves SZTE Füvészkertben tartott küldöttgyűlést a Csongrád-Csanád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara pénteken. Az eseményen a gazdasági önkormányzat tagozati díjait, az Év Duális Képzőhelye Díjakat, a Csongrád-Csanád Megye Gazdaságáért Díjat, valamint a Vedres István-díjakat is átadták.

K. K.

Fotó: Karnok Csaba

A Csongrád-Csanád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (CSMKIK) pénteki küldöttgyűlése elfogadta a szervezet tavalyi évre vonatkozó pénzügyi és szakmai beszámolóját, valamint az idei évi üzleti tervet is. A százéves SZTE Füvészkertben rendezett ülés bevezető programjaként a kamara egy kocsányos tölgyet fogadott örökbe annak jelképeként, hogy a szervezet kiemelten foglakozik a fenntarthatóság kérdésével. 

Majd átadták a kamara tagozati díjait, amelyekkel évente egy alkalommal a kiemelkedő teljesítményt nyújtott személyeket vagy vállalkozásokat méltatják, akik vagy amelyek etikailag is példaképek lehetnek társaik számára.

A tagozati díjak közül az Iparért Díjat Mura-Mészáros Zsolt, a Délzsalu Kft. ügyvezetője, a Kereskedelemért Díjat Margitáné Z. Nagy Rozália, a Z. Nagy Cukrászda tulajdonosa, a Szolgáltatásért Díjat Angyal Lajos, az Angelus 93 Könyvvizsgáló és Tanácsadó Bt. ügyvezetője, a Kézművességért Díjat pedig Sákovics József, a Sákovics és Társa Faipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. ügyvezetője kapta meg.

A tagozati díjak mellett átadták az Év Duális Képzőhelye Díjakat is mikro- és kisvállalati, valamint közép- és nagyvállalati kategóriában. Utóbbi esetében a díjjal a több mint 30 éve kandallógyártással foglalkozó makói Váll-Ker Kft.-t méltatták, a cég a fémipari szakképzés alappillére a Makói járásban.

Mikro- és kisvállalati kategóriában pedig idén a korszerű anyagmozgatáshoz, hajtástechnikához alkatrészek és kiegészítők gyártásával foglalkozó, röszkei MOLTECH Kft. vehette át a díjat. A cég a duális szakirányú képzésbe történő bekapcsolódásával több ágazat hiányszakmáiban nyújt lehetőséget tanulók szakmai képzésére.

Fotó: Karnok Csaba

Ezt követően a Vedres István-díjakat adta át az elismerést alapító CSMKIK, a Csongrád-Csanád Megyei Építész Kamara, a Csongrád-Csanád Megyei Mérnöki Kamara, valamint a Dél-alföldi Urbanisztikai Egyesület. Idén Aradi Vilmost, a Ferroép-Szer Kft. alapítóját, Juratovics Aladár olajmérnököt, szakokleveles közgazdászt, valamint Schulcz Péter okleveles építészmérnököt, vezetőtervezőt méltatták a 2015-ben alapított kitüntetéssel, amellyel a kortárs mérnökök és építészek legjobbjainak munkásságát, szakmai érdemeit, valamint Vedres szellemi örökségének méltó képviseletét ismerik el. 

A küldöttgyűlés után a Top 100 Üzleti Est keretében adták át a Csongrád-Csanád Megye Gazdaságáért Díjat. Rendhagyó módon ez alkalommal két kitüntetést is kiosztottak, mivel a tavalyi járványhelyzet miatt a 2021-es díj átadása erre az évre tolódott. A díjként járó bronz kisplasztika Hermészt, az istenek hírnökét, az utazók és kereskedők védelmezőjét ábrázolja. Az előző évi díjat Tamási Zsombor, a hódmezővásárhelyi Güttler Kft. ügyvezetője kapta, az idei díjjal pedig Bozó Gábort, a csongrádi Diana Fegyvertechnikai Technikum és Kollégium igazgatóját méltatták. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!