A Dobó utcai fórumon kiderült, a redőny az egy luxusnak mondható valami

2022.05.11. 20:07

Márki-Zay Péter agyonvágná a tervezőket

Lakossági fórumot tartottak szerdán a Dobó, Bibó és Janáky utcai lakosoknak, amelyen a bérlők panaszkodtak az energetikai felújításokra. A fórumon megtudhattuk, a redőny és a szúnyogháló bizony luxus, a polgármester szerint pedig agyon kellene vágni a tervezőket.

Kovács Erika

Dőlt a panasz a bérlakókból. Az energetikai felújítás nem úgy sült el, ahogy többen számítottak rá. Fotó: Török János

Kevés lakos vett részt a Dobó utcai játszótéren megtartott lakossági fórumon, amelyet Gyöngyösi Ferenc önkormányzati képviselő hívott össze, de annál több volt a panaszuk.

A kivitelezés miatt le kellett, hogy szereljük a szúnyoghálókat és a redőnyöket. Nagyon hiányzik mindkettő. Kisnyugdíjasok vagyunk, nem tudtunk százezreket kifizetni, hogy újat készíttessünk. A hőszigetelés miatt a régieket ugyanis már nem lehet visszatenni – panaszolta egy asszony.

A redőny és a szúnyogháló nem kötelező tartozéka a lakásoknak. Ez egy opcionálisan használható, luxusnak mondható valami – ezt Vas Péter, a HVSZ Zrt. részegységvezetője mondta válaszképpen.

A lakosoknak nem tetszik az elvégzett munka minősége sem. A második körben felújított lakásoknál nyílászárókat sem cseréltek. Azt is kifogásolták, hogy az eddig üveges bejárati és teraszajtók helyett tömört állítottak be, emiatt sötétek lettek a lakások. 

A bojlercserét is sérelmezték, főleg azért, mert az újakat nappali árammal lehet használni, ami jóval drágább. Az egyik asszony elmondta, az eddigi 10 ezer forint helyett hatukra most már 18 ezer forintba kerül az áram egy hónapban.

Többek szerint a lakások rosszabb állapotúak lettek, mint a felújítás előtt. A csatornákat sem mindenütt jól rakták vissza, így az eső rácsorog a falra. Egy asszony pedig arra panaszkodott, hogy a villanyórákba befolyó esővíz kétszer is kiverte a biztosítékot, emiatt elsötétült a fél utca. Azt is mondták többen, hogy a felújítások óta rengeteg a bogár a házfalakon.

Fotó: Török János

Márki-Zay Péter polgármester válaszában azt mondta, nem tudni, hogy a tervező miért döntött úgy, hogy van ahol kicserélik az ablakokat, másutt pedig nem. Megígérte, az önkormányzat előteremti a pénzt és néhány éven belül felújítják azokat a nyílászárókat, amelyekre a pályázatban nem volt lehetőség. Arra kérte az önkormányzat munkatársait, hogy állítsák le a bojlerek nappali áramra való átállítását, mert rossz ötlet volt.

A teraszajtók tömörre cserélése miatt pedig így fogalmazott: Agyon kéne vágni ezeket a tervezőket, most komolyan!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!