Szeged

2022.05.30. 17:30

Megérkeztek Amerikából a cowboy-kiállítás tárgyai - Galéria

Hétfőn délután megérkezett az amerikai Oklahomából a cowboy-kiállítás anyaga a szegedi Móra Ferenc Múzeumba. A tárgyak körülbelül tízezer kilométeres utat tettek meg szárazföldön és levegőben. A dobozok kicsomagolását hamarosan meg is kezdik a szakemberek.

delmagyar.hu

Fotó: Móra Ferenc Múzeum

Hosszú utat tettek meg, de végre itt vannak: megérkeztek Szegedre, a Móra Ferenc Múzeumba a leendő cowboy-kiállítás tárgyai az Egyesült Államokból. Az oklahomai cowboy múzeumban több napon keresztül csomagolták a tárgyakat, majd teherautóval Dallasba szállították őket. Onnan repülővel először Frankfurtba érkeztek, ahol újabb vámügyi eljáráson estek át, majd a Liszt Ferenc Repülőtéren landoltak.

 Itt ismét teherautóra tették őket és hétfő délután megérkeztek a szegedi múzeumba. A tárgyaknak rövid akklimatizációra van szükségük, hogy „megszokják” új helyüket, majd a Móra Ferenc Múzeum szakemberei megkezdik a tárgyak kibontását, kicsomagolását. Az eredeti tárgyak között találhatunk sarkantyúkat, nyerget, különböző cowboy öltözeti darabokat, kalapot és további, a cowboy világhoz kapcsolódó relikviákat is. 

A Legendás vadnyugat című kiállítást az idei Múzeumok Éjszakáján, június 25-én nyitják meg. A tárlaton a cowboyok és indiánok mindennapjait, szokásait, hozzájuk kapcsolódó történeteket és legendákat ismerhetnek meg az érdeklődők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!