Csongrád-Csanád megye

2022.05.05. 17:30

Megkezdte a parlamenti munkát

12 év önkormányzati képviselőség után a városháza széke helyett a parlamentben foglal helyet Mihálffy Béla. A megye 2-es számú választókörzetének országgyűlési képviselője hétfőn megkezdte a munkát az Országházban, ennek kapcsán kértük interjúra.

Kiss Anna

Mihálffy Béla: Felemelő érzés a szegedieket és a Homokhátságon élőket képviselni. Fotó: Sándor Judit/MW

– Felemelő érzés a szegedieket és a Homokhátságon élőket képviselni az országgyűlésben, felemelő érzés azon 199 képviselő közé tartozni, akik Magyarország mindennapjairól és jövőjéről döntenek, és felemelő érzés a világ legszebb parlamentjében dolgozni – fogalmazott Mihálffy Béla (Fidesz–KDNP), akit április 3-án a megye 2-es számú választókörzetének országgyűlési képviselőjévé választottak. 

Szívvel-lélekkel dolgozik 

Megjegyezte, ahogy ígérte a kampány során, számíthatnak rá a választópolgárok, és szívvel-lélekkel mindig az ő érdekeik mentén végzi majd a parlamenti munkát a következő négy évben. 

Szeged „parlamentjéből” a nemzet parlamentjébe belépni sokkal nagyobb felelősséggel jár, de mivel az elmúlt 12 évben a parlamentáris viszonyokhoz szocializálódtam, így nem idegen tőlem ez a feladat, még akkor sem, ha az jóval méretesebb a korábbihoz képest. Hétfőn az eskütétel utál, az új országgyűlés megalakulását követően sok képviselőtársam gratulált, valamint sokan elismerték azt a munkánkat, amelyet a 2-es számú választókerület megnyerése érdekében végeztünk tavaly ősz óta. Sokan a miniszterek közül is támogatásukról biztosítottak és szövetséget ajánlottak – nyilatkozta a képviselő. 

Cél: a Homokhátság vízvisszapótlása 

Mihálffy Béla elárulta, várhatóan a jövő hét elején ismét üléseznek, a tavaszi ülésszak pedig július közepéig tart majd. Hozzátette, mivel hónapokon keresztül nem ült össze a parlament, bőven akad elvégzendő feladat, miközben Szeged és a Homokhátság fejlesztéséért lobbizik majd. 

– Ahogyan a kampány alatt azt már sokszor elmondtam, a Homokhátság vízvisszapótlása az egyik legfontosabb feladatunk, mert ahol víz van, ott az élet. Igenis biztosítanunk kell az ország éléskamrája számára az öntözővizet, amely a gazdák megélhetéséhez elengedhetetlen. Minden erőmmel azon leszek, hogy a mezőgazdaságot biztonságban tudhassuk – magyarázta. 

Megépülhet 4 éven belül a harmadik híd 

Mihálffy mindenképp szeretné elérni a következő 4 évben azt is, hogy megépüljön a harmadik Tisza-híd. Úgy véli, ez elkötelezett munkával megvalósulhat. Bízik abban, hogy legkésőbb a ciklus végén már át tudják adni a szegedieknek és a megyében élőknek a hidat. 

Az országgyűlési képviselő beszélt arról is, hogy hamarosan megnyílik mindkét irodája Szegeden, egyik a polgármesteri hivatalban, másik a Rákóczi téri kormányhivatalban, és mindkét helyen fogadóórákat tart majd. Ezek időpontjáról a közeljövőben tájékoztatja a 2-es számú választókerületben élőket. Emellett a körzet további 12 településén is lesznek majd fogadóórái, telefonon pedig folyamatosan elérhető a képviselő. 

Mint ismert, április 3-án 27 ezer 516 szavazatot kapott Mihálffy Béla a 2-es számú választókörzetben, ezzel pedig 45,29 százalékos győzelmet aratott a másik 5 jelölttel szemben, többek közt Mihálik Edvinnel (DK–Jobbik–Momentum–MSZP–LMP–Párbeszéd) és Toroczkai Lászlóval (Mi Hazánk) szemben. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!