Vezető hírek

2022.05.16. 09:02

Nyakunkon a nyár, így tudunk gyorsan bikinitestet villantani

Nem kell lemondania a csinosabb alakról azoknak sem, akik még csak most észlelték, hogy nem áll készen a testük a nyárra. Az Alakorvoslás Program szakemberei hasznos tanácsokat osztottak meg online előadásuk során a gyors, de egészséges fogyáshoz.

Kiss Anna

Még nincs veszve a bikinitest. A szakértők szerint szigorú diétával és mozgással 4-6 kilótól szabadulhatunk meg 1 hónap alatt. Illusztráció: Karnok Csaba

A nyarat idéző meleg miatt egyre több strand dönt úgy, hogy megnyitja kapuit a fürdőzni vágyók előtt, sokan pedig azzal szembesülnek, hogy a testük nem áll készen a bikiniszezonra. Éppen ezért a „későn ébredőknek” online előadást tartottak a napokban az Alakorvoslás Program szakemberei, Farkas Kitti és Szalka Andrea, akik szerint lehet gyorsan sokat fogyni, és néhány hét alatt látványos eredményt elérni, de ehhez nagy munkára van szükség. 

Szénhidrátból kevesebbet 

Farkas Kitti kiemelte, szakszerű diétát kell választani, melyben a szénhidrát mennyisége meg van szorítva, ezt a fajta étkezést pedig minimum 2, maximum 6 hétig szabad folytatni. Szükség van felvezető és levezető szakaszra is az intenzív diéta előtt, ezeknek 3-3 naposnak kell lenniük. 

Rámutatott: egy nap háromszor kell étkezni, két étkezés között pedig 4-6 órának kell eltelnie. A reggeli és a vacsora fehérjében dús legyen, például jó választás a túró, a tojás és a shake is, a fokozott szénhidrát mennyiséget kerülni kell, ez az ebédnél is fontos, annak kell a legtartalmasabb étkezésnek lennie, például a két szelet hús kis körettel és sok zöldséggel ideális választás. 

Rendes ételeket együnk 

A szakember megjegyezte, ne speciális összetevőkből álló étrendet kövessünk, vagy a bogyóktól várjuk a csodát, hanem rendes ételeket fogyasszunk. Fontos a folyadék is, minimum 3 liter víz javasolt. 

Az első 2-3 napban az inzulinszintünk lesz a főnök, így kemény fizikai tünetei lehetnek a diétának, szédülés, fáradtság, rossz közérzet jelentkezhet. 

Mint mondta, ne álljunk rá minden reggel a mérlegre, hetente egyszer elegendő. Közölte, ezt az étrendet csakis azok kövessék, akik nem rendelkeznek alapbetegséggel. 

Farkas Kitti szerint ügyelni kell arra is, hogy ha már elértük a kívánt súlyt, akkor tartsuk is meg azt egy könnyedebb diétával. 

150 perc hetente 

Szalka Andrea leszögezte, mozgás nélkül nem lesz meg a bikinitest, csakis a megfelelő étkezéssel és a rendszeres testmozgással érhető az el. 

Hetente minimum 150 perc sportra lesz szükség, kezdőknek az első hetekben 120 perc elegendő. 

Aki kezdő, annak ügyelnie kell a fokozatosságra és főleg a teljes testet átmozgató edzést kell választania egy kis kardióval kiegészítve. Vagyis minimum 2 napon tartson 30-45 perces edzést, 1 nap pedig kardiózzon, például kocogjon 20-30 percet vagy sétáljon tempósan – magyarázta. 

Azoknak, akik már régebb óta sportolnak, azt javasolta, hogy ha fogyni szeretnének, akkor nagyobb ismétlésszámmal végezzék a gyakorlatokat, ha pedig feszesíteni akarnak, akkor használjanak az eddiginél nagyobb súlyokat 8-10 ismétlés számmal dolgozva. 

A megfelelő étkezéssel és a rendszeres mozgással hetente egy-másfél kilótól lehet megszabadulni. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!