Szegedi hírek

2022.05.26. 09:09

Szemét és fogait is elvesztette a balesetben

Megbotlott az útra kihelyezett építési törmelékben és elesett – így veszítette el fogait és egyik szemét a 71 éves Bohos Zoltán. Mivel a férfi nem hívott mentőt vagy rendőrt a helyszínre, nem tudja bizonyítani, hol történt a baleset, így sem biztosításra, sem kártérítésre nem jogosult.

Timár Kriszta

A 71 éves Zoltán szemét és fogait is elvesztette, amikor elesett, mégsem kap kártérítést. Fotó: Frank Yvette

Egy szerencsétlen baleset következtében lényegében teljesen tönkrement Bohos Zoltán élete. A most 71 éves férfi, aki a sziksóstói kiskertekben él, éppen a boltból tartott hazafelé, amikor a főútról bevezető földút elején botja megcsúszott az oda kihelyezett építési törmeléken. 

A férfi olyan szerencsétlenül esett el, hogy arccal előre zuhant a tégladarabokkal kevert sóderbe. 

Kilyukadt a retinája 

 Nagy nehezen hazabotorkáltam, és már akkor is éreztem, hogy a szemem megsérült. Elmentem a szemklinikára, ahol megállapították, hogy kilyukadt és a retinám is leszakadt. Menthetetlen volt, ezért másnap eltávolították 

– mesélte az idős férfi, aki ezt követően a biztosítóhoz fordult. Legnagyobb döbbenetére azonban igényét elutasították. 

Fotó: Frank Yvette

 Azzal érveltek, hogy mivel nem hívtam sem mentőt, sem rendőrt a helyszínre, nem bizonyítható, hogy akkor és ott történet a baleset 

– mesélte Zoltán, akinek kártérítési igényét ugyanezzel az okkal utasította el az utat fenntartó önkormányzat is. Ezt követően próbált ügyvédet is fogadni, de ott sem járt sikerrel. 

 A kormányhivatalnál segítettek ingyenes jogi tanácsadót találni, de ő is azt mondta, hogy reménytelen az ügy. Hiába vannak orvosi papírjaim, azok csak arra jelentenek bizonyítékot, hogy elestem. Ráadásul ha veszítek, még a perköltség 10 százalékát is ki kell fizetnem 

– beszélt kilátástalan helyzetéről. 

Nincs pénze protézisre 

A törmeléket egyébként egy akkor építkezni kezdő család tette ki, de Zoltán őket nem akarta felelősségre vonni, mert mint mesélte, több gyereket nevelnek. Most azonban úgy tűnik, kénytelen beletörődni abba, hogy nemhogy pénze nem lesz, de arcát sem tudja rendbe hozatni. 

 Már a műtét után rákérdeztem, hogy kaphatok-e műszemet. Akkor azt a tájékoztatást kaptam, hogy visszatérünk erre a kérdésre, ha begyógyulnak a hegek. Azóta azonban többszöri próbálkozás ellenére sem sikerült elérnem a műtétet végző orvost, könyörögni pedig nem szeretnék 

– mondta Zoltán. Szeme mellett egyébként a balesetben fogait is elvesztette, protézise ugyanis kettétört. Negyvennégyezer forintos nyugdíjából pedig nem tudja kifizetni a több százezer forintos pótlást. 

 Már napszemüveget sem hordok, mert a bottal együtt már sokan megnéztek. Igaz, nagyon járni sem tudok, így leginkább otthon ülök 

– mesélte a férfi, aki nyugdíját ugrálóvár-üzemeltetéssel próbálja kiegészíteni – már ha kap lehetőséget, hogy egy rendezvényre kitelepüljön. 

Mint mondta, történetét elsősorban azért mesélte el, hogy mások okuljanak belőle és ha hasonló történik velük, azonnal hívjanak mentőt vagy rendőrt. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!