Vezető hírek

2022.05.06. 08:58

Újabb embercsempész letartóztatását indítványozta az ügyészség

A Szegedi Járási Ügyészség letartóztatását indítványozta annak a külföldi férfinak, akit a rendőrök szerda este embercsempészésen értek tetten.

delmagyar.hu

Fotó: police.hu

A megalapozott gyanú szerint a gyanúsított egy lengyel honosságú gépjárművel azért érkezett Magyarországra, hogy illegális határátlépők Nyugat-Európába csempészésében működjön közre. Az ismeretlenül maradt megbízóitól kapott utasításoknak megfelelően a férfi 2022. május 4-én estefelé a szerb-magyar államhatár közelébe, a megadott koordinátákra hajtott. Itt hamarosan megjelent 4 pakisztáni állampolgár, akiket korábban ismeretlenek illegális módon kísértek át a határon. A megadott jelszó elhangzása után a gyanúsított felvette őket a járművébe, és velük az autópálya irányába indult. 

Fotó: police.hu

A rendőrök a gépkocsit az M5-ös autópálya szatymazi felhajtója közelében ellenőrizték, majd a gyanúsítottat előállították és őrizetbe vették. A férfi utasai a Magyarország területére történő belépéshez és az ország területén történő tartózkodáshoz szükséges feltételekkel nem rendelkeztek, s ezzel a gyanúsított
is tisztában volt. A több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt indult eljárásban az ügyészség a szökés, elrejtőzés és az eljárás meghiúsításának veszélyére figyelemmel tett indítványt a gyanúsított letartóztatásának egy hónapra történő elrendelésére. Az ügyészi indítvány tárgyában a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírája a mai napon tartandó ülésen fog dönteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!