Vezető hírek

2022.05.07. 09:47

Útfelújítások a megyében 14,3 milliárd forintból

Csongrád-Csanád megyében folyamatosak az útrekonstrukciók, a következő időszakban 14,3 milliárd forintból újulhatnak meg utak a megye szinten minden részében. A projektekről Gémes László, a megyei közgyűlés elnöke adott tájékoztatást lapunknak.

Imre Péter

Csongrád-Csanád megye útjai folyamatosan újulhatnak meg.

Fotó: Karnok Csaba

– Megnyert pályázat és már a közbeszerzés kiértékelésénél tart a Maroslele–Óföldeák és a Mindszent–Szegvár közötti útszakasz, a kettőre együtt 1,5 milliárd forintot költhetünk a megyei operatív programban – mondta érdeklődésünkre Gémes László, a Csongrád-Csanád Megyei Közgyűlés elnöke. Azzal folytatta a két útszakasz történetét, hogy május végére kiválaszthatják a kivitelezőt, és akkor nyáron már kezdődhet a munka. 

A következő nagy tétel, 10,3 milliárd forintos, és már ezt a forrást is megnyerte a megyei önkormányzat, a projektek a közbeszerzési eljárás kiírásánál tartanak. Ebben az ütemben megújul Szentesnél, a városhoz tartozó Magyartés bekötőútja, a Szarvas és Szentes közötti még hiányzó rész, a Forráskút és az M5-ös autópálya közötti szakasz, Üllés belterületén egy rész, a Fábiánsebestyén és Eperjes közötti útfelület, a Maroslele és Hódmezővásárhely közötti szakasz, valamint a Szegedet és Tiszaszigetet összekötő út egyes részei. A felsoroltak összesen mintegy 60 kilométert tesznek ki, ami – az összegen túl is – jelentős beruházásnak nevezhető. 

– Jó hír, hogy újabb 2,5 milliárd forintra pályázhatunk, amire szükség is van, mert a rendszeresen közlekedők tudják, ráfér a megyei útjaira a karbantartás. A lehetőségekről egyeztettünk a Közúttal, és a számba jöhető részek a következők: Magyartés belterületén egy szakasz 100, Csongrád-Bokros és a megyehatár között 275, Mórahalom túlsó végén, a korábbi 55-ös útnál 475 millióból, valamint Vásárhelynél az Erzsébeti út a megyehatárig 1,7 milliárd forintból. Ezekre előreláthatóan nyár végén nyújtjuk be a pályázatot – sorolta a megyei közgyűlés elnöke. 

Gémes László még hozzátette: az első két szakasz – Maroslele–Óföldeák és Mindszent–Szegvár között – még az idén elkészülhet, a többi pedig azt követően folyamatosan. 
 

Csongrád-Csanád megye útjai folyamatosan újulhatnak meg. 
ARCHÍV FOTÓ: MATEY ISTVÁN/MW

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!