Szegedi hírek

2022.06.08. 19:20

A hatékony online kommunikációról tanultak női vezetők

A hatékony online kommunikáció volt a témája a Női Vezetői Klub e havi összejövetelének. A szerdai rendezvényen Papós Tamás kommunikációs szakértő tartott erről előadást.

T. K.

Fotó: Sándor Judit

A Csongrád-Csanád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara immár hetedik éve minden hónapban helyet ad a Női Vezetői Klub találkozójának, ahol aktuális, szakmai kérdésekről esik szó. A hatékony online kommunikációról hallgathattak előadást az érdeklődők Papós Tamás kommunikációs szakértőtől.

Bevezetőként azonban a klubvezető, Novákné Halász Anna, marketing szakközgazdász hangsúlyozta: nem szabad elfelejteni, hogy a marketing nem egyenlő az online kommunikációval, annak többi részét is ismerni kell a sikerességhez.

Papós Tamás beszélt az érdeklődőknek a hatékony online kommunikációról. Fotó: Sándor Judit

Az előadásban elsősorban arról volt szó, milyen eszközök állnak rendelkezésünkre, hogy az interneten erős márkát építsünk, ezzel pedig bővítsük ügyfélkörünket, növeljük cégünk presztízsét és jövedelmét. Ehhez a közösségi médián kívül Papós szerint fontos eszköz a jó sajtókapcsolat, a megfelelő honlapszöveg, a keresőoptimalizálás és a rendszeres blogolás, azaz a folyamatosan frissülő tartalom. Szó esett arról, milyen apró trükkökkel lehet elérni, hogy a keresők minél nagyobb arányban találják meg vállalkozásunk honlapját, illetve arról is, hogyan válhatunk kitartó munkával és hatékony online jelenléttel egy-egy téma elismert szakértőjévé. 

Papós Tamás beszélt a közösségi médiáról is, illetve az ott elhelyezett tartalmak előnyeiről és buktatóiról. valamint arról is, miért ér ma már sokkal többet egy jó hírlevél és a hozzá tartozó adatbázis, mint néhány Facebook-poszt.

A rendezvény végén a résztvevőknek lehetőségük volt kérdéseket is feltenni a szakemberhez, aki konkrét példákon keresztül is bemutatta, milyen egy hatásos, jó tartalom az online térben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!